Speeldag: Eerste ronde (Speeldag 5)
Stadion: Anfield Road
Liverpool en Betis scoren niet
Kristof Blomme

Liverpool is op Anfield Road niet verder geraakt dan een 0-0 gelijkspel tegen Betis Sevilla. Hierdoor zijn de Engelsen wel geplaatst voor de volgende ronde van de Champions League. Betis moet tevreden zijn met Uefa-cup voetbal.

In de eerste helft kreeg Liverpool de beste kansen. Vooral Crouch was een voortdurend gevaar voor de Spaanse defensie. Halfweg de eerste helft mocht de lange aanvaller op doel trappen, maar Doblas redde goed. Niet veel later speelde Gerrard met de buitenkant van de voet opnieuw Crouch vrij. Nu week het schot van de spits af. De daaropvolgende hoekschop van Gerrard kwam opnieuw bij Crouch terecht, maar nu kopte hij net naast. Skipper Gerrard bleef maar kansen creëren voor Crouch. Opnieuw was er een schitterende voorzet, nu kopte de voorspeler in duikvlucht naast. Veel geluk heeft de international nog niet gehad bij Liverpool betreffende het scoren van doelpunten. Betis speelde ook mee, maar verder dan een schot van Xisco op Reina kwamen de Spanjaarden niet. Ook Gerrard kon nog eens van ver uithalen. Doblas lag in de weg, terwijl de rebound hoog over werd geknald door Sissoko.

Na de pauze kon Gerrard die andere aanvaller Morientes op weg zetten naar doel. De Spanjaard aarzelde wat te lang en Rivas zat er nog net tussen. Morientes kreeg even later nog een goeie mogelijkheid. Een voorzet werd door Crouch goed teruggelegd, maar de volley ging naast. Cissé, die inviel voor Morientes, mocht vanop rechts voorzetten. Crouch kon opnieuw met het hoofd bij de bal, maar het leer vloog naast. Naar het einde van de match toe zette Kewell Gerrard op weg naar doel. Doblas pakte uit met een goede parade op de poging van de kapitein. In de allerlaatste minuten toonde Reina nog eens z'n kunnen op een poging van Joaquin waardoor de match op 0-0 bleef steken.

In deze groep is alles één match voor het einde beslist. Liverpool en Chelsea hebben zich geplaatst voor de volgende ronde van de Champions League. Betis moet naar de Uefa-cup, terwijl Anderlecht uitgeschakeld is. Ondertussen scoorde Crouch in 21 uur en acht minuten nog geen enkele goal voor de Reds.