arsArsenal
porFC Porto
Datum: 26/09/2006 20:45
Competitie: Champions League
Speeldag: Eerste ronde (Speeldag 2)
Stadion: Emirates Stadium
Arsenal pakt opnieuw de volle buit
Dirk Pieters
| 0 reacties
Arsenal pakt opnieuw de volle buit
Foto: © SC

Arsenal won ook zijn tweede wedstrijd in de Champions League, dit keer was het sterker dan Porto. In eigen huis won Arsenal met 2-0. Door deze overwinning komt de Engelse club alleen aan de leiding in groep G.
 
Het was de eerste keer dat beide ploegen tegenover elkaar stonden. Toch waren alle statistieken in het nadeel van Porto. De Portugese club won nog nooit tegen een Engelse club in de Champions League en Arsenal verloor geen enkele van zijn laatste tien thuiswedstrijden in het grote toernooi.
 
Arsenal begon het beste aan de wedstrijd met een paar kleine mogelijkheden. De thuisploeg kwam al snel op voorsprong via Kolo Touré , maar het doelpunt werd afgekeurd. Na het afgekeurde doelpunt kwam Porto beter in de wedstrijd en kreeg het een paar hoekschoppen op rij, maar zonder resultaat. Rond het halfuur miste Robin van Persie een enorme kans, hij schoot oog in oog met doelman Helton ver over. Niet veel later was het dan toch raak. De Ivoriaan Emmanuel Eboué zette een bal mooi voor en Henry maakte het schitterend af met het hoofd. De 1-0 was ook meteen de ruststand.

Vlak na rust verdubbelde Hleb, op aangeven van Henry, de score. Na de min of meer geruststellende 2-0 nam Arsenal gas terug. Porto probeerde nog iets te forceren, maar de thuisploeg gaf amper kansen weg. In de slotfase was het Thierry Henry die het publiek nog vermaakte met enkele fraaie baltoetsen. The Gunners speelden de wedstrijd verder uit en wonnen zo verdiend met 2-0 van Porto. [AN]
        

Champions League

 Eerste ronde (Speeldag 2)