mosCSKA Moskou
hamHamburger SV
Datum: 26/09/2006 20:45
Competitie: Champions League
Speeldag: Eerste ronde (Speeldag 2)
Stadion: Luzhniki
Hamburg ook in Moskou onderuit
Hamburg ook in Moskou onderuit
Foto: © SC

Het gaat niet goed met Hamburg. De Duitse club, die een slechte seizoensstart kent in de Bundesliga met vier punten uit vijf matchen, verloor ook in de Champions League voor de tweede keer op rij. Bij CSKA Moskou ging HSV met het kleinste verschil onderuit.

Nadat Hamburg op de eerste speeldag de duimen moest leggen tegen Arsenal moest de Duitse club iets pakken in Moskou om de eerste twee plaatsen niet uit het zicht te verliezen. Bij Hamburg mocht Kompany alvast in de basis beginnen. In de beginfase hadden de Duitsers het meeste balbezit. Toch creëerde de thuisploeg, met het razendgevaarlijke spitsenduo Olic - Vagner Love, de beste kansen. Na een kwartier bediende Love zijn spitsbroeder, maar de Kroaat knalde op de benen van Wächter. Na een halfuur was opnieuw Olic gevaarlijk. Nu zag hij zijn kopbal net naast gaan. Eén minuut later vond Love Olic bijna opnieuw, maar Kompany kon er nog net een voet tussen steken. De enige kleine mogelijkheid voor Hamburg kwam er tien minuten voor de pauze. Ljuboja werd diep gestuurd, maar Akinfeev kwam gevat uit zijn doel. Vlak voor de pauze kwam CSKA ei zo na verdiend op voorsprong. Een hoekschop van Carvalho werd door Dudu net naast gekopt. 

Na een kwartier in de tweede periode stond de thuisploeg dan toch op voorsprong. Na opnieuw een hoekschop van Carvalho zorgde Dudu nu wel voor de openingstreffer. Hamburg kon amper tegenprikken. Het waren integendeel de Russen die nog dicht bij een tweede treffer kwamen. Na een nieuwe corner van Carvalho klopte Mahdavikia bijna zijn eigen doelman. Een kwartier voor het einde kwam bij de thuisploeg het Braziliaanse supertalent Jô op het veld, na een lange blessure. Bij de Duitsers mocht Lauth de troepen komen versterken. Lang duurde dat echter niet, want na amper tien minuten moest die laatste met rood het veld alweer verlaten. Gescoord werd er niet meer, waardoor de volgende ronde ver weg lijkt voor Hamburg. CSKA Moskou telt ondertussen vier punten en doet nog volop mee. [AN]

    

Champions League

 Eerste ronde (Speeldag 2)