Speeldag: Eerste ronde (Speeldag 2)
Stadion: Luzhniki
Spartak en Sporting delen de punten
Dirk Pieters

Spartak Moskou pakte dinsdagavond zijn eerste puntje in dit Champions League-avontuur. De Russische ploeg kwam in eigen huis niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen Sporting Lissabon.

Spartak kende een uitstekende start en kwam al na vier minuten op voorsprong. Het was man van de match Boyarintsev die voor de openingstreffer zorgde. In de eerste helft bleef de thuisploeg baas, maar kon het de score niet verdubbelen. Het bleef wel steeds oppassen voor de uitbraken van Sporting.

Pas in de tweede helft kwamen de bezoekers opzetten en kwamen ze op het uur op gelijke hoogte. Sparktak schoot na de gelijkmaker opnieuw wakker, maar liet enkele open kansen liggen. De Portugese doelman Ricardo liet zijn kunnen zien op pogingen van Boyarintsev en Shishkin. Op het einde van de wedstrijd kregen beide ploegen nog enkele kleine kansjes, maar het bleef bij 1-1.

In de poule van Sporting en Spartak komen vanavond Bayern München en Internazionale nog in actie. Momenteel staat Sporting alleen aan de leiding met vier op zes. [AN]