Speeldag: Eerste ronde (Speeldag 2)
Stadion: Santiago Bernabeu
Real Madrid haalt zwaar uit
Dirk Pieters

Real Madrid heeft orde op zaken gesteld door met 5-1 te winnen van Dynamo Kiev. De Spaanse topclub kwam nauwelijks in de problemen en speelde de bezoekers met momenten van het kastje naar de muur. De kersverse vader, Ruud Van Nistelrooy, had er duidelijk veel zin in. Hij scoorde twee doelpunten voor de Koninklijke.

De wedstrijd was nog geen halfuur ver en de thuisploeg stond al op een 2-0 voorsprong. Van Nistelrooy zorgde na twintig minuten voor de openingstreffer en zeven minuten later verdubbelde Raul de score. Vlak voor rust zorgde Reyes voor de geruststellende 3-0 voorsprong.

Na de rust stonden de spelers van Madrid even te slapen en zorgde Milevsky voor de aansluitingstreffer: 3-1. Dat was de moment om opnieuw een versnelling hoger te gaan spelen en Raul zette op het uur de 4-1 op het bord. Tien minuten later was het helemaal over and out voor Kiev. Shovkovskiy kreeg de rode kaart zodat de bezoekers nog twintig minuten met tien verder moest. Met een man meer verhoogde Real Madrid de score tot 5-1 na een strafschop van Ruud Van Nistelrooy.

De ploeg van Fabio Capello heeft zo revanche genomen voor de 2-0 nederlaag tegen Lyon. [AN]