Speeldag: Eerste ronde (Speeldag 2)
Stadion: Stade Chaban-Delmas
PSV stunt op het veld van Bordeaux
Dirk Pieters

PSV heeft een uitstekende zaak gedaan in de groepsfases van de Champions League. Het won met 0-1 op het veld van Bordeaux. Väyrynen zorgde voor het enige doelpunt van de wedstrijd. In de slotfase kreeg Lamey nog de rode kaart, maar PSV hield stand. Het werd geen grootse wedstrijd, maar dat zal de Nederlanders worst wezen.

PSV kwam in het eerste Champions League-duel tegen Liverpool niet verder dan een 0-0 en zo moest de Nederlandse club opnieuw op zoek naar punten in Bordeaux. Het moest het wel stellen zonder Jefferson Farfán, Patrick Kluivert en Phillip Cocu wegens blessures. Voor Bordeaux was er beter nieuws. De ploeg van coach Raymundo Ricardo Gomes kon weer beroep doen op spelverdeler Johan Micoud.

De Eindhovenaren kregen in de eerste helft de beste kans. Arouna Koné zorgde op corner bijna voor de 0-1, maar Bordeaux-doelman Ulrich Rame kon er nog net bij. Bordeaux kreeg amper één kans. De bezoekers hielden alles goed gesloten zodat de Franse ploeg er nauwelijks uitkwam. De 0-0 was dan ook de logische ruststand.

Na de pauze bleef PSV baas in het spel en kwam het dan ook terecht op voorsprong. Mika Vayrynen maakte op aangeven van Arouna Koné de openingstreffer. Na het doelpunt schoot Bordeaux wakker, maar de Fransen vonden steeds de PSV-verdediging op hun weg. Ook het inbrengen van Marouane Chamakh en Stephane Dalmat kon het team van Timmy Simons niet verontrusten. In de laatste minuten kreeg PSV-speler Lamey nog een onterechte rode kaart. De linksback werd tot zijn grote verrassing uitgesloten na een vermeende elleboogstoot in het duel met Marouane Chamakh. In de herhaling was duidelijk te zien dat de Portugese arbiter in de fout ging. [AN]