Competitie: Champions League
Speeldag: Eerste ronde (Speeldag 2)
Stadion: Weserstadion
Messi redt Barcelona in slot wedstrijd

Barcelona speeldag op de tweede speeldag in de Champions League 1-1 gelijk. Een owngoal van Barça-kapitein Puyol bezorgde Bremen ei zo na de overwinning. Dat was echter zonder Messi gerekend, die in de slotfase nog gelijk maakte.

Werder Bremen begon verrassend met Hunt aan de aftrap. Klasnic begon op de bank. Weinig verrassingen bij Barcelona, dat een weelde aan spelers kent. De wedstrijd begon aan een topsnelheid. Werder Bremen nam meteen het heft in handen en had lak aan de vedettestatus bij Barcelona. Dat leverde meteen enkele kansjes op voor Hunt en Klose. De eerste goede kans was voor Frings, die de bal half achter zich kreeg, maar er toch nog iets deftigs mee kon doen. Zijn bal ging maar enkele centimeters naast.

Barcelona herstelde zich en ving de druk van Bremen goed op. Zelf kwam het er af en toe uit via Eto'o, die op snelheid op Wiese af kon, die redde met een beenveeg. In een aangename eerste helft ging de wedstrijd goed op en neer. Bremen kon dreigen met een schot van Borowski, Barça met Giuly en Deco. Er werd echter niet meer gescoord voor de rust, waardoor een 0-0 de logische ruststand was.

De tweede helft begon zoals de eerste helft eindigde, met goed op- en neergaand voetbal. En dat leidde ook al vlug tot de eerste treffer van de wedstrijd. Hunt kon voorzetten en de onfortuinlijke Puyol devieerde de bal in het eigen doel, 1-0 voor Werder Bremen. Barcelona wou wel, maar kon niet veel terugdoen. Het was Bremen dat het dichtst bij de 2-0 kwam. Een schot van Borowski scheerde voorlangs en een poging van Miroslav Klose werd gepakt door Valdes.

Pas een kwartier voor tijd kreeg de Champions League-winnaar een goede kans. Messi freewheelde doorheen de Duitse defensie en kon nog tot een schot komen, dat schot strandde op de vuisten van Wiese. Barcelona kwam nog op de proppen met een veredeld slotoffensief, een slotoffensief dat uiteindelijk nog een gelijkmaker opleverde. Messi kon aanleggen en versloeg doelman Wiese en zette zo de 1-1 eindstand op het bord. Een al bij al billijke uitslag voor Barcelona, dat geen aanspraak kon maken op meer. [AN]