Datum: 06/12/2006 20:45
Competitie: Champions League
Speeldag: Eerste ronde (Speeldag 6)
Stadion: Lotto Park
Anderlecht maat te klein voor Europa
Thomas Dubois
| 0 reacties
Anderlecht maat te klein voor Europa
Foto: © SC

Anderlecht is er niet in geslaagd om zich te kwalificeren voor de Uefa-beker. Daarvoor moest het winnen van AEK Athene, maar dat lukte niet. De jongens van Vercauteren kwamen nochtans 2-0 voor, maar de verdediging acteerde te slap en incasseerde op korte tijd nog twee doelpunten. Anderlecht kon in deze campagne dus geen enkele keer winnen en moet er zich bij neerleggen dat schitteren in Europa nog altijd iets te hoog gegrepen is, er is nog veel werk aan de winkel.
 
Man in vorm Mbo Mpenza raakte niet speelklaar, daardoor kwam Frutos in de ploeg naast Tchité. Op het middenveld ook geen Boussoufa bij Anderlecht, Hassan kreeg de voorkeur. Liberopoulos en Julio Cesar stonden in de spits voor AEK Athene. Die laatste was ook de eerste die gevaarlijk kon zijn, eerst werd de bal nog nipt ontzet door Deschacht en even later schoot hij vanuit een schuine hoek over. Anderlecht had aanvankelijk moeite om het evenwicht te herstellen, maar gaandeweg lukte dat toch, zonder echt grote kansen. Aan de overkant bleef het uitkijken voor Cesar die zich het gevaarlijkst toonde bij de Grieken. Uit het niets kwam Anderlecht zeven minuten voor tijd op voorsprong. Frutos dribbelde in de zestien en met een gelukje en Vanden Borre belandde de bal in doel, dolle vreugde in het Astridpark.
 
In de tweede helft was het Paars-wit dat het scherpst uit de kleedkamers kwam. Een vrije trap van Biglia werd maar nipt gered door een goede Sorrentino. Maar net als in de eerste helft werd het evenwicht hersteld, ditmaal door de bezoekers. Dit leverde wat druk op van AEK, met een schot van Tozser op de vuisten van Zitka als gevolg. Net op het moment dat Anderlecht leek te zwichten onder de druk gebeurde wat nog niet veel gebeurde in deze Champions League: het kreeg wat geluk. Goor zette de bal voor tot bij Tchité die mooi draaide en schoot, Sorrentino redde, maar Frutos was goed gevolgd en scoorde de bevrijdende 2-0. Anderlecht werd de betere en dat leverde heel wat kansjes op voor onder andere Boussoufa en Frutos.
 
Toch slaagde AEK erin om de aansluitingstreffer te scoren. Lakis werd volledig vrijgelaten en had de bal maar voorbij Zitka te koppen. Geen probleem denk je dan, tot de druk van de Grieken nog wat opgevoerd werd. De bal kwam met een gelukje opnieuw voor doel, Cirillo  pakte uit met een acrobatische trap die voorbij Zitka in doel belandde. Athene van 2-0 naar 2-2 in tien minuten tijd. Anderlecht wou nog, maar de bal wilde niet tegen de netten. Zo is Anderlecht Europees uitgeschakeld na de eerste ronde, een schril contrast met de vooraf gestelde ambities.
 
 
 
 
 
    

Champions League

 Eerste ronde (Speeldag 6)