Speeldag: Eerste ronde (Speeldag 6)
Stadion: Nou Camp Barcelona
Barcelona plaatst zich na winst
Dirk Pieters

Barcelona is er dan toch in geslaagd om zich te plaatsen voor de volgende ronde van de Champions League. Doelpunten van Ronaldinho en Gudjohnsen zorgden voor een 2-0 overwinning tegen Werder Bremen. De thuisploeg kwam nog voor het halfuur op een 2-0 voorsprong. In de tweede helft kende Barcelona nog enkele problemen, maar de ruststand bleef toch op het bord staan.

De eerste kans was voor Barcelona na drie minuten, maar Gudjohnsen kon net niet bij een voorzet van Giuly. Enkele minuten later kwam Bremen ook opzetten, maar Puyol kon net een voet tegen de bal zetten. De wedstrijd bleef aangenaam om volgen. Giuly haalde zwaar uit na een hoekschop, maar Wiese stond op de goede plaats om de bal in corner te duwen. Enkele minuten later was het toch raak. Ronaldinho schoot een vrije trap geniaal onder de muur door tegen de netten. Amper vijf minuten later stond de 2-0 al op het bord. Dit keer kon Gudjohnsen wel bij een voorzet van Giuly. Na de twee doelpunten kwam Bremen opnieuw beter in de wedstrijd, maar echt grote kansen kreeg het niet. Iets over het half uur een enorme kans voor Giuly, maar hij schoot na een schitterende actie van Gudjohnsen onbegrijpelijk naast.

In de tweede helft begon Bremen het best. De Duitse club had geen andere keuze en moest op zoek naar doelpunten. Klose kwam in de beginfase van de tweede helft dicht bij een doelpunt, maar zijn poging ging naast. Even later was hij opnieuw bijna raak. Een voorzet-schot van Jensen ging tegen de paal. Barcelona liet Bremen beter en beter in de wedstrijd komen, maar bleef toch gevaarlijk op de counter. Vooral Gudjohnsen bleef wegen op de verdediging. In de slotfase zette Werder nog alles op alles, maar de thuisploeg gaf geen krimp en won zo met 2-0. [TH]