Datum: 05/12/2006 20:45
Competitie: Champions League
Speeldag: Eerste ronde (Speeldag 6)
Stadion: Stamford Bridge
Chelsea de betere van Sofia
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties
Chelsea de betere van Sofia
Foto: © SC

Terwijl Barcelona en Bremen zich nerveus maakten voor de onderlinge clash, kon Chelsea ontspannen naar zijn wedstrijd toeleven. Enkel de eerste plaats in de groep stond op het spel. Levski Sofia wou vermijden dat het na Anderlecht de tweede ploeg werd die in de groepsfase van de Champions League geen enkel punt pakt. 

Maar Chelsea kende geen genade met zijn Bulgaarse opponent en ging goed van start. Na een één-tweetje tussen Shevchenko en Robben zag de Oekraïner zijn schot gered door doelman Mitrev. Die had later een identieke reactie in huis op een poging van Lampard. De middenvelder van Chelsea schoot overigens bij nagenoeg iedere gelegenheid die zich voordeed op doel. De meeste aanvallen van Chelsea verliepen via de linkerflank. Zo kon Levski Sofia pijn gedaan worden. Net voor het halfuur nam Chelsea de leiding toen Shevchenko de score opende. Een schot van Ricardo Carvalho werd later nog van de lijn gehaald. Levski Sofia liet niet de indruk een dominant Chelsea iets in de weg te kunnen leggen. Hilario werd slechts één keer aan het werk gezet.
 
Ook in de tweede helft veranderde het spelbeeld niet. Levski Sofia mocht zich gelukkig prijzen dat de scheidsrechter de bal niet op de stip legde toen Mitrev Drogba onderuit haalde. Lampard claimde ook nog een strafschop, maar weer ging de ref er niet op in. De doelman van Levski Sofia had zijn handen vol door Essien en Kalou van een doelpunt te houden. De ingevallen Wright-Phillips stelde de zege veilig. Hij schoot de bal laag in de linkerhoek binnen en scoorde zo zijn eerste doelpunt van Chelsea. Eromoigbe kwam nog dicht bij de eerredder voor Sofia, maar het bleef 2-0. 

Chelsea kwam op geen enkel moment in de problemen en behaalde een vlotte overwinning. Hierdoor is Chelsea ook groepswinnaar in groep A. Levski Sofia verlaat de Champions League roemloos zonder punten.    

Champions League

 Eerste ronde (Speeldag 6)