Speeldag: Eerste ronde (Speeldag 6)
Stadion: Stade Gerland
Lyon houdt Steaua op gelijkspel
Kevin Vanbuggenhout

Olympique Lyon stond op het punt de eerste ronde af te sluiten als winnaar van groep E, maar moest eerste de wedstrijd tegen Steaua Boekarest nog afwerken. Voor Boekarest gold deze match als een goede voorbereiding op de Uefacup.

Net als Real Madrid dat deed in zijn match, liet Lyon enkele basisspelers rusten. Dat was ook al snel merkbaar. Nog geen twee minuten ver controleerde Dica de voorzet van Paraschiv om vervolgens binnen te trappen. De reactie van Lyon liet niet op zich wachten. Diarra bracht met zijn eerste doelpunt voor Lyon de stand weer in evenwicht. De Franse international kopte de hoekschop van Källström binnen. Lyon kon niet overtuigen en werd makkelijk opgevangen door een goed georganiseerd Boekarest. Cristocea schoot rakelings naast. Steaua Boekarest verkreeg een zeker overwicht, maar kon dat niet omzetten in veel kansen. Op slag van rust zette Carew met een voorzet-schot de vuisten van Cernea aan het werk.

Steaua Boekarest voelde dat een overwinning erin zat en rukte op naar voren. Radoi, Dica en Petre Marin konden aanleggen. De bal vloog telkens over. Lyon had het duidelijk niet onder de markt. Nicolita kwam twee keer dicht bij de 1-2, maar kon toch niet scoren. Langzaam aan kwam Lyon toch weer beter in de wedstrijd. Een poging van Källström ging naast. Ben Arfa knalde in het zijnet. Diezelfde Ben Arfa bracht Govou in stelling, maar Cernea was bij de pinken. De laatste kans was nog voor Steaua Boekarest. Dica besloot van dichtbij op doel. De vuisten van Coupet en de ingevallen Toulalan, die de bal van de lijn haalde, verijdelden een doelpunt.

Het ontbreken van enkele belangrijke pionnen liet zich voelen bij Lyon. Steaua maakte het meest aansprak op de overwinning, maar slaagde er niet in een tweede keer te scoren.