Speeldag: Eerste ronde (Speeldag 6)
Stadion: Olympisch Stadion Kiev
Real komt terug in slotminuten
Kevin Vanbuggenhout

In groep E was eigenlijk alles al beslist. Als laatste wedstrijd kreeg Real Madrid een lastige trip naar Kiev voorgeschoteld. Dinamo Kiev ging een eerste zege achterna, Real speelde gewoon voor de eer.

Voor Real Madrid stond er nog nauwelijks iets op het spel en dus kwam de Koninklijke ook niet met zijn sterkste elftal aan de aftrap. Dinamo Kiev daarentegen wou er echt nog voor gaan en vatte de wedstrijd met veel enthousiasme aan. Toch was het Real dat de eerste kans versierde. De jonge middenvelder De La Red knalde van ver net over. Zes minuten later kwam Dinamo Kiev op voorsprong. Shatskikh stak een voorzet van Belkevich binnen: 1-0. Antonio Cassano wist niet goed wat aan te vangen met de eerste kans op de gelijkmaker. Madrid stond al snel 2-0 achter. De defensie van Real werd uitgespeeld en Shatskikh klopte doelman Diego in twee tijden.

Een gretig Dinamo Kiev voetbalde dus een 2-0 voorsprong bijeen. In de tweede helft moest Madrid dan komen. David Beckham, de beste man bij de Madrilenen, trof de paal en een hard schot van Roberto Carlos werd gered door Shovkovskiy. Dinamo Kiev bleef goed verdedigen en leek op een stuntzege af te stevenen. In de laatste vijf minuten ontbond Ronaldo zijn duivels. Eerst trapte hij een voorzet van Beckham van dichtbij binnen. Twee minuten nadien kreeg Real nog een strafschop en Ronaldo scoorde de gelijkmaker.

Real Madrid zal wellicht een goed gevoel overhouden aan deze opmerkelijke comeback. Dinamo Kiev speelde zijn laatste Europese wedstrijd dit seizoen.