Speeldag: Eerste ronde (Speeldag 6)
Stadion: Stamford Bridge
Valencia verlaat Europa
Nico Wieme

Chelsea en Valencia hebben op de laatste speeldag van de poulewedstrijden 0-0 gelijkgespeeld. Voor Chelsea is dit resultaat van geen enkel belang, voor de Spanjaarden betekent dit het einde van hun Europese avontuur.

Voor Chelsea stond er vanavond, buiten de eer dan, niets meer op het spel. De Londenaars waren al zeker van een plaats in de volgende ronde. Meer nog, zelfs de eerste plaats in de poule kon hen niet meer ontglippen. Hierdoor spelen ze hun heenwedstrijd in de achtste finales zeker al op verplaatsing en worden ze gekoppeld aan een ploeg die tweede eindigt in een andere groep. Voor de bezoekers uit Valencia was een plaats in de zestiende finales van de UEFA-beker het hoogst haalbare. De Spanjaarden verspeelden hun kansen vooral door twee keer van het Noorse Rosenborg te verliezen.

De wedstrijd komt moeizaam op gang. De eerste helft is vrij slaapverwekkend. De thuisploeg heeft het meeste balbezit, de bezoekers speculeren op de counter. Er vallen maar enkele kleine kansen te noteren, maar er wordt niet gescoord.

Ook in de tweede helft komen beide ploegen niet tot scoren. Chelsea stelt zich blijkbaar tevreden met de elf punten die het tot nog toe verzamelde. De bezoekers geven de indruk er niet meer in te geloven en spelen met opvallend weinig inzet. De wedstrijd eindigt dan ook zoals hij begon.

Chelsea mag zich oriënteren op de achtste finales, voor Valencia wordt het een lange winter en een frustrerend voorjaar, want zij mogen de rest van het Europese seizoen voor hun televisietoestel bekijken.