Competitie: Champions League
Speeldag: Eerste ronde (Speeldag 6)
Olympiakos blijft in de Champions League
Wesley Nobels

Werder Bremen trok naar Athene op zoek naar een overwinning, beide ploegen konden de knock-outfase nog bereiken. Bremen moest daarvoor drie punten nemen, Olympiakos kon tevreden zijn met een gelijkspel.

We kregen meteen een blitse start van de wedstrijd. Beide ploegen gingen vanaf de beginfase op zoek naar een doelpunt, altijd leuk voor de supporters. Diego (Bremen) was de eerste met een serieuze kans in de 8ste minuut. Vier minuten later kwam de thuisploeg wel op voorsprong. Stoltidis (Olympiakos) maakte dit doelpunt, 1-0. Gevaar kwam er genoeg van beide kanten, al moesten ze wel allemaal eens tussen de palen leren mikken. Rosenberg (Bremen) kwam in de 24ste op doel af, Nikopolidis (Olympiakos) was bij de pinken. De rest van de eerste helft bleef in een aangename en faire sfeer maar echt doelgevaar kwam er niet meer.

De tweede helft bracht meteen weer een sterk begin. Naldo (Bremen) kwam al snel tot een grote kans, Mendrinos (Olympiakos) stond in de weg. Even later kwam er een goede corner van Werder Bremen, Diego (Bremen) wist bijna te scoren. Hunt (Bremen) kwam daarna op het veld om voor extra gevaar te zorgen. Dan moeten we al naar de 70ste minuut voor een volgend doelpunt. Kovacevic (Olympiakos) zorgde voor de 2-0. Even later was daar al de 3-0, Stoltidis (Olympiakos) met zijn tweede van de avond. De rest van de wedstrijd was een erg saai vertoon, beide clubs wisten geen grote kansen meer te versieren.

Olympiakos kan zich dus nog eens plaatsen voor Europese overwintering in de Champions League, Werder Bremen moet zich na Nieuwjaar tevreden stellen met de UEFA-beker. [NW]