Speeldag: Eerste ronde (Speeldag 6)
Stadion: Philipsstadion Eindhoven
PSV met opgeheven hoofd uit CL
Nico Wieme

PSV heeft thuis nipt met 0-1 verloren van Inter. Hierdoor wordt het naar de UEFA-beker verwezen. De Eindhovenaren streden nochtans voor wat ze waard waren, maar ze moesten meer dan een uur lang met tien man verder na de uitsluiting van Edison Mendez.

PSV Eindhoven wist wat het te doen stond, wou het nog een kans maken op de achtste finales van de Champions League. Alleen een zege tegen het al geplaatste Inter Milaan volstond hiervoor.  Dan nog moest het afwachten of Fenerbahçe thuis punten liet tegen het uitgeschakelde CSKA Moskou. Winst volstond voor de Turken altijd om door te stoten naar de volgende ronde. Inter had niets meer te winnen of te verliezen. Met twaalf punten uit vijf wedstrijden was het al zeker van groepswinst.

In een eerste helft, die vooral gekenmerkt werd door veel middenveldspel, verdeelden beide ploegen de kansjes netjes onder elkaar. PSV-doelman Heurelho da Silva Gomes had al vroeg in de partij een prima voetreflex in huis op een schot van Santiago Hernan Solari. De thuisaanhang moest 20 minuten wachten op een eerste doelpoging van PSV. Interdoelman Julio César had een beetje moeite om het afstandsschot van Jason Culina onder controle te krijgen. Vijf minuten later ging een vrije trap van Mike Zonneveld rakelings langs het doel voorbij. Even voor het halfuur ontzette Marco Materazzi een bal uit het eigen doelgebied, die per toeval bij David Suazo terechkwam. De thuisverdediging lag helemaal open, maar de Interspits werd op zijn weg naar doel foutief gestopt door Edison Mendez: rood voor de Ecuadoraan en een vrije trap voor de bezoekers, die door Julio Ricardo Cruz in de muur getrapt werd. Vlak voor rusten kregen beide ploegen elk nog één kans: Danko Lazovic besloot voor de Eindehovenaren nipt naast en weer Cruz trapte van dichtbij op PSV-goalie Gomes. Na een gelijkopgaande eerste helft werd de rust gehaald met een 0-0 stand.

In de tweede helft toonde PSV veel goede wil, maar het was niet opgewassen tegen een uitgekookt Inter. In het vierde kwartier van de match kregen de Milanezen een viertal goed kansen, maar vooral Cruz miste de wenkende kansen. In de 63ste minuut was het dan toch raak. Na een mooie dribbel van Suazo had Cruz de bal maar binnen te tikken. PSV streed nog met de moed der wanhoop met de bedoeling minstens een puntje te sprokkelen, maar zowel Lazovic als de ingevallen Kenneth Perez wisten het doel niet staan. Het waren de bezoekers die nog het dichtst bij een doelpunt kwamen, maar het schot van Solari strandde op de paal. PSV kan met opgeheven hoofd het kampioenenbal verlaten. Dat liet de thuisaanhang achteraf ook duidelijk merken door luidkeels te blijven zingen.