Met veertien voor vijf CL-tickets

Luc Goderis
| 0 reacties
Met veertien voor vijf CL-tickets
Foto: © SC

Vanavond worden in de groepen A, B en C van de Champions League de laatste tickets uitgedeeld voor de volgende ronde. Alleen Chelsea is voor aanvang al zeker van een plaatsje in de achtste finales. Valencia is als enige al zeker van de uitschakeling.

In Groep A leidt FC Porto met één puntje voorsprong op Liverpool en Marseille, die elkaar vanavond in het Stade Vélodrome ontmoeten.  Besiktas volgt op twee eenheden.  Alles is dus nog mogelijk in de groep van Eric Gerets.  Nog niemand is geplaatst, maar er is ook nog niemand uitgeschakeld.  Bekijk hier (klik) de situatie en de statistieken.
 
Chelsea ontvangt vanavond in Groep B met een gerust hart het Spaanse Valencia.  De Londenaars zijn immers al zeker van een plaatsje bij de beste zestien teams van Europa, meer nog ze zijn zelfs zeker van de groepswinst.  Schalke 04, dat Rosenborg ontvangt, moet straks de volle buit pakken wil het doorstoten naar de volgende ronde.  Voor de Noren volstaat een gelijkspel.  Voor Valencia is de derde plaats, en een uefabekerticket, nog het hoogst haalbare.  Bekijk hier (klik) de situatie en de statistieken.
 
In Groep C tenslotte kan het Griekse Olympiakos zich met een puntje tegen Werder Bremen plaatsen voor de volgende ronde.  Werder moet winnen om door te stoten.  Onze landgenoot Gaby Mudingayi is met Lazio alleen zeker als het de volle buit pakt bij Real Madrid.  Daarenboven moeten ze met twee doelpunten verschil winnen, zoniet zijn de Italianen afhankelijk van de uitslag in de andere wedstrijd.  De Madrilenen hebben dan weer voldoende aan een punt.  Bekijk hier (klik) de situatie en de statistieken.
 
Bij een gelijke puntenstand wordt allereerst gekeken naar de behaalde punten tijdens de onderlinge confrontaties.  Is dit ook gelijk dan telt het onderlinge doelsaldo.  Indien nodig wordt vervolgens gekeken naar de uitdoelpunten in de onderlinge confrontaties en pas dan naar het totale doelsaldo.  Als dan ook nog het totaal aantal gescoorde doelpunten gelijk zou zijn kijkt de Uefa naar de clubcoëfficiënt.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties