Speeldag: Eerste ronde (Speeldag 6)
Stadion: Sükrü Saracoglu
Fenerbahçe bereikt achtste finales
Nico Wieme

Fenerbahçe heeft gedaan wat het moest doen. Het won met 3-1 van een uitgeblust CSKA Moskou en stoot zo door naar de achtste finales van het kampioenenbal.

De thuisploeg had maar één doel vanavond: winnen tegen CSKA Moskou. Alleen dan waren zij zeker van hun plaats in het knock-outsysteem van de Champions League na Nieuwjaar. In geval van een gelijkspel of verlies mocht PSV thuis niet winnen van Inter. De Russen hadden niets meer te winnen of verliezen. Met amper één punt uit vijf wedstrijden waren zij troosteloos laatste en dat zouden zij na vanavond nog steeds zijn. De Moskovieten waren ogenschijnlijk ook niet van plan om het de Turken moeilijk te maken, want zij hadden al zes spelers met vakantie gestuurd.

Op het halfuur werd het echter muisstil in het Þükrü Saracoðlu Stadion van Fenerbahçe. Edu werkte de bal in eigen doel. De Anderlechtkillers moesten nu wel komen en deden dat ook. Nog voor de rust wisten zij de scheve situatie in hun voordeel om te buigen. Alex scoorde onmiddellijk na de 0-1 de gelijkmaker en Ugur Boral schoot de Turken in de blessuretijd van die eerste helft op 2-1.

De tweede helft was eigenlijk een maat voor niets. Fener controleerde rustig de wedstrijd en CSKA maakte niet echt aanstalten om nog veel te forceren. Vlak voor affluiten was het opnieuw Boral die met zijn tweede van de avond alle twijfels wegnam. Zo gaat Fenerbahçe voor het eerst in zijn bestaan naar de achtste finales van de Champions League.