Club Brugge - Monaco

Moedig Club Brugge breekt verliesreeks in Champions League, maar strijd om de derde plaats gaat verder in Monaco
Yannick Lambrecht
Yannick Lambrecht vanuit Brugge
| 0 reacties

Club Brugge gaat na 1-1 in eigen huis nog voluit moeten strijden in Monaco

Moedig Club Brugge breekt verliesreeks in Champions League, maar strijd om de derde plaats gaat verder in Monaco

Het goede nieuws: Club Brugge heeft de losing streak van meer dan twee jaar verbroken met een 1-1 gelijkspel tegen AS Monaco. Het slechte nieuws: er zat een overwinning in, maar de gooi naar de derde plaats werd niet optimaal benut en nu zal het in Monaco moeten gebeuren.

Twee alternatieve opstellingen op het wedstrijdblad: Dennis moest de linkerflank voor zich nemen door het grote gemis van Danjuma, Nakamba kreeg zijn eerste basisplaats van het seizoen. Bij Monaco raakte doelman Benaglio niet fit en kwam dus toch de 20-jarige Badiashile in doel. Ook Rode Duivels Chadli en Tielemans stonden aan de aftrap, al werd die laatste door zijn paars-witte verleden ferm uitgefloten. 

2x afgekeurd

Leko moest Jan Breydel sinds het voetbalschandaal nog bedanken met een overwinning en dat had hij er in tegenstelling tot vrijdag nu wel ingepeperd. Blauw-zwart begon bijzonder moedig aan de partij en na amper een kwartier kon het al direct 2-0 zijn, maar Vormer en Wesley zagen hun goals afgekeurd door buitenspel.

Monaco begon dan weer met een dikke tegenvaller: na nog geen tien minuten moest de geblesseerde Jovetic al naar de kant. Na die knappe beginfase liep het spel wel steeds slordiger, voor beide ploegen. Daardoor kon Club niet erg veel meer creëren, maar tegelijkertijd gaven ze ook niks weg... Tot minuut 32.

Dennis, die het weliswaar niet gewend is om op de linkerflank te staan, liet zich veel te gemakkelijk aftroeven door Golovin en de Rus kreeg het leer tot bij Sylla. De 18-jarige spits twijfelde niet en legde zijn allereerste Champions League-doelpunt achter Letica binnen: 0-1. Zware domper voor blauw-zwart. 

Wesley de verlosser

Even later passeerde Sylla de Brugse doelman zelfs nogmaals, maar voor een leeg doel trapte hij erg nipt voorlangs. De thuisploeg liet de kopjes echter niet hangen en dat loonde: op slag van rust wipte Vanaken perfect voor doel en Wesley kon simpel binnenkoppen: 1-1!

De ideale uitgangspositie, zou je denken, maar Club nam het momentum niet mee naar de tweede helft. Ook al gaven ze achterin niet veel weg, aanvallend liep het allemaal te traag en te slordig in de passing. 

Gelukkig liep Wesley nog over het veld en die woog zwaar op de Monegaskische verdediging. Zelf kon hij hij tot twee keer toe zijn schot in één tijd niet kadreren, een penalty kreeg hij ook al niet toen Raggi hem neertrok in de zestien. De beste kans kwam nog van Vormer, die volledig alleen onbegrijpelijk over trapte.

Beslissing in Monaco

Zowat het laatste grote wapenfeit, want tijdens het laatste halfuur was de drang om het deksel niet op de neus te krijgen iets groter dan om echt vol voor de overwinning te gaan. Leko voerde gooide wel Openda nog in de strijd - die in het slot van dichtbij naast kopte - maar het bleef bij 1-1 in het Jan Breydelstadion.

Club Brugge is zo eindelijk van de nul af na alleen maar verliesmatchen in meer dan twee jaar Champions League, maar kan tegelijkertijd ook geen afstand nemen van Monaco. De derde plaats, daarover zal hoogstwaarschijnlijk beslist worden in het Stade Louis II. Afspraak op dinsdag 6 november.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws