Datum: 16/09/2021 18:45
Competitie: Conference League
Speeldag: Speeldag 1

Makkelijk ging het niet, maar Gent wint wel zijn eerste groepswedstrijd in Conference League

De kop is eraf voor AA Gent in de Conference League. En het heeft ook meteen een overwinning opgeleverd, al kostte het meer moeite dan vooraf misschien was gedacht of aangekondigd. Bloed, zweet, tranen en drie punten mee de koffer in naar België: opdracht volbracht.

De gevaarlijkste man van de eerste helft? Sappinen. De man die met Estland ook al tegen België speelde onlangs liet zich nu ook zien bij zijn club Flora Talinn in dezelfde A. Le Coq Arena van twee weken geleden. Het zegt eigenlijk wel veel.

Doelman Igonen moest nauwelijks ballen pakken, al kwamen Bezus, Depoitre en Lemajic wel een paar keer dreigen. Die laatste kreeg zijn debuut in de basis, terwijl ook Owusu en Opéri onder meer in de ploeg werden gebracht door Vanhaezebrouck. Rust voor Nurio Fortuna en De Sart, terwijl Hjulsager en Odjidja nog geblesseerd zijn.

Lemajic scoort bij basisdebuut

Het was wachten tot tien minuten na rust om AA Gent dan toch op voorsprong te zien klimmen. Lemajic kreeg de bal prima in de loop, kwam met een goede controle en legde de bal al bij al makkelijk voorbij de Estse doelman.

Diezelfde Lemajic, Bezus en de ingevallen Mboyo kwamen daarna nog in de buurt van de 0-2, maar doelman Igonen toonde zich een zeker sluitstuk en hield zijn team zo toch een aantal keren knap in de wedstrijd.

En dus bleef het aan de overkant ook opletten. Niet dat Bolat echt vaak moest tussenkomen, maar met Sappinen en co ging er wel continu een soort van dreiging uit van de thuisploeg. Een bal die eens per toeval juist komt te liggen ...

Neen, deze keer bleef Gent van dat soort pech gespaard zoals ze de voorbije campagne in Europa meemaakten. De Conference League is natuurlijk de Europa League niet en Flora Talinn is echt wel een 'kleine tegenstander'. Maar opdracht volbracht voor de Buffalo's, die met drie punten naar huis mogen.