Datum: 24/08/2023 20:30
Competitie: Conference League
Speeldag: Play-offs (H)
Stadion: Estadio de El Sadar
Club Brugge zweet in Spanje maar trekt wel met knappe 1-2 overwinning huiswaarts
Club Brugge zweet in Spanje maar trekt wel met knappe 1-2 overwinning huiswaarts
Foto: © photonews

Club Brugge heeft zijn goede vorm van de voorbije weken doorgezet door met 1-2 te winnen van het Spaanse Osasuna in de laatste voorronde van de Conference League. Skov Olsen bracht Club op voorsprong. Avila maakte gelijk maar De Cuyper zette niet veel later de eindstand vast.

Moeizame start

De voorbije dagen waren alle analisten vol lof over de jonge Nusa bij Club Brugge. Club-trainer Ronny Deila hield hem echter op de bank voor het treffen met Osasuna zodat Hans Vanaken opnieuw op het middenveld kon postvatten.

Op voorhand was al duidelijk dat Club Brugge niet bepaald een eenvoudige loting had toegewezen gekregen en met de Spaanse hitte erbovenop werd het een zeer moeizaam wedstrijdbegin in Pamplona. De thuisploeg begon als best aan de partij maar zonder echt doelgevaar. Club besloot om de kat uit de boom te kijken maar kon wanneer het balbezit werd veroverd te weinig tegen doen.

Osasuna Club Brugge
© photonews

De bedrijvigste man bij Osasuna was Ruben Garcia. De Cuyper en Zinckernagel hadden regelmatig hun handen vol met de Spaanse rechterflank. Hij probeerde het met een lobje, een plaatsbal en een hard schot .Enkel op dat laatste moemst Mignolet ingrijpen met de vuisten.

Brugs gevaar

Vlak voor rust viel de beste kans van de wedstrijd dan toch nog voor Club Brugge. Vetlesen schilderde een voorzet op het hoofd van Zinckernagel die vanop de kleine rechthoek kon inkoppen maar de Deen besloot over.

Na rust was het eerste doelgevaar opnieuw voor Osasuna dankzij Ruben Garcia die zijn schot de lat zag raken maar het doelpunt viel toch aan de overkant. Skov Olsen dribbelde vanop de rechterflank naar binnen, met een klein gelukje tussen twee verdedigers en schoot het leer onder doelman Fernandez tegen de touwen.

Spileers Jorne
© photonews

Osasuna moest de druk opdrijven maar had het meteen na de goal toch moeilijk om gevaar te creëeren. Zinckernagel kwam nog het dichtste bij een doelpunt maar zag zijn schot gestuit worden door een Spaanse verdediger.

Actie-reactie

De druk werd echter te groot. Avila- ja, de broer van- kroop weg vanuit de rug van Spileers en stond zo perfect om een voorzet van Moncayola vrijstaand in de benedenhoek te koppen. 

Osasuna Club Brugge
© photonews

Het leek nog 10 minuten puffen te zullen worden voor Club Brugge maar blauw-zwart had meteen een reactie in huis. Vetlesen gaf het leer perfect mee met de opkomende De Cuyper en in plaats van de bal nog eens voor doel te geven poeierde de linksachter de bal meteen in de verste hoek. 

In de blessuretijd leek Ibanez toch nog de gelijkmaker tegen de touwen te koppen maar de de bal belande letterlijlk op de touwen, nipt over de kooi van de aan de grond genagelde Mignolet.

Osasuna Club Brugge
© photonews

Club Brugge neemt zo een heel mooi resultaat mee vanuit Pamplona richting West-Vlaanderen en heeft een heel grote stap gezet richting de groepsfase van de Conference League. Het werd bovendien een perfecte week voor de coëfficiënt met overwinningen van Antwerp, Union, Gent, Genk en Club Brugge

Opstellingen

Osasuna Osasuna

  Speler G Beoordeel
Abarisketa Aitor Fern√°ndez 90' -
Jim√©nez Rub√©n Pe√Īa 83' -
Catena Marug√°n Alejandro 90' -
Mojica Palacio Johan Andr√©s   90' -
Moncayola Tollar Jon A 90' -
Torro Marset Lucas 83' -
Oroz Aimar 66' -
Chimy Avila ‚öĹ 90' -
Gómez Bordonado Moisés 90' -
5 Garc√≠a Zubir√≠a David   90' -
14 García Santos Rubén 66' -
  Bank G Beoordeel
Budimir Ante 24' -
Juan Cruz Alvaro Armada -  
Arnáiz Díaz José Manuel 24' -
Areso Blanco Jes√ļs 7'  
Vidal Miralles Ignacio -  
Herrando Jorge -  
Ibanez Pablo 7'  
Munoz Iker -  
Herrera Pir√≥n Sergio -  
23 Garc√≠a Escudero Ra√ļl -  
30 Barja Afonso Enrique -  
35 Garc√≠a Lugea Unai -  

Club Brugge Club Brugge

  Speler G Beoordeel
7 Olsen Andreas Skov ‚öĹ   74' 7
10 Vetlesen Hugo A 88' 8.3
15 Onyedika Raphael   90' 8
17 Buchanan Tajon   74' 7
20 Vanaken Hans A 90' 7
22 Mignolet Simon   90' 8
44 Mechele Brandon 90' 6.5
55 De Cuyper Maxime ‚öĹ 90' 8
58 Spileers Jorne 90' 6.5
77 Zinckernagel Philip 88' 7.5
99 Rodrigues Thiago   74' 6
  Bank G Beoordeel
4 Ordonez Joel -  
4 Skoras Michal 2'  
6 Odoi Denis 2'  
11 Barbera Victor -  
28 Boyata Dedryck 16' 6.5
29 Jackers Nordin -  
32 Nusa Antonio 16' 6
64 Sabbe Kyriani 16' 7
70 Yaremchuk Roman -  
Herbeleef Osasuna - Club Brugge