Stadion: Luminus Arena
Genk beloont zichzelf onvoldoende na spektakelstuk tegen Fiorentina
Robby Morren vanuit Cegeka Arena
| 48 reacties

Racing Genk heeft donderdagavond zijn eerste punt gepakt in de Conference League. De Limburgers wisten tot twee keer toe een achterstand op te halen tegen Fiorentina en scoorden in de slotfase nog bijna de winnende treffer.

Bij Racing Genk zat Paintsil nog een schorsingsdag uit, coach Wouter Vrancken posteerde Zeqiri voorin. In Union zaten McKenzie, Fadera en Arteaga op de bank, zij mochten starten.

Er waren nog heel wat plaatsen vrij in de Cegeka Arena, maar wie kwam opdagen kreeg een doelpuntenfestival voorgeschoteld. Na 24 minuten stond Genk 1-2 in het krijt na twee vermijdbare tegengoals, telkens na een hoekschop.

Na 7 minuten kopte Ranieri na een corner op doel, Vandevoordt had de bal altijd moeten pakken maar die verkeerd en zo ging het leer in doel. Een blunder en Fiorentina met de vroege voorsprong.

Vandevoordt Maarten
© photonews

Zeqiri scoorde minuten later de gelijkmaker, die jongen lijkt wel een neus voor goals te hebben. Maar na 23 minuten dook opnieuw Ranieri op aan de tweede paal na een corner en legde de 1-2 binnen voor de neus van Heynen. McKenzie kwam voor de pauze nog dicht bij de 2-2, maar zijn kopbal ging net over.

Na de pauze bleek tijd rekken belangrijker dan voetballen voor de Italianen die bij elk contact gewillig tegen de grond gingen en zo lang mogelijk bleven liggen. Het tempo werd uit de partij gehaald tot frustratie van de Genkse spelers en supporters.

Het tweede bedrijf had aanvankelijk  minder om het lijf met amper kansen. Een goede Genkse aanval resulteerde in een kopkans voor Zeqiri, maar aan de overkant lukte Nzola bijna de 1-3 met het hoofd.

El Khannous Bilal
© photonews

Het slot bracht spektakel. Met nog 5 minuten op de klok sloeg ook Genk toe vanop een hoekschop, Alexander McKenzie kopte de gelijkmaker tegen de touwen. Wat is de Amerikaan toch sterk in de lucht.

KRC Genk perste er nog een slotoffensief uit, en Tolu trof de paal, maar het bleef 2-2. De troepen van Wouter Vrancken beginnen zo met een fraai gelijkspel tegen Fiorentina aan de poulefase van de Conference League.