Stadion: Luminus Arena
Dominant KRC Genk geraakt niet voorbij Hongaarse landskampioen en ziet invaller rood pakken
Brandon Morren vanuit Cegeka Arena
| 15 reacties

KRC Genk speelde donderdagavond 0-0 gelijk tegen Ferencvaros in de derde groepswedstrijd van de Conference League. Genk had het moeilijk met een stugge tegenstander.

Donderdagavond nam KRC Genk het op tegen Ferencvaros om zijn derde groepswedstrijd van de Conference League af te ronden. Vrancken zette opnieuw Munoz in de ploeg. Cuesta verving Sadick en Galarza kwam terug naast Heynen in het middenveld.

Het thuispubliek pakte voor de wedstrijd uit met een geweldige tifo. Steun die de spelers goed konden gebruiken. Al snel werd duidelijk dat Ferencvaros een stugge tegenstander was. De Genk-spelers werden goed vastgezet en constant gevolgd.

Een druk waar de thuisploeg maar moeilijk onderuit kwam. Hoe dichter bij de rust we kwamen, hoe beter Genk leek te gaan spelen. Paintsil besloot met een ambitieus afstandsschot nog op de lat. De Limburgers konden hoopvol richting de kleedkamers gaan in de rust.

El Khannous Bilal
© photonews

Genk kwam goed uit de kleedkamer en bleef de ploeg die het meest op zoek ging naar een doelpunt. De wil om te winnen was voelbaar in heel stadion. Het zat wel goed, de opbouw. Alleen ontbrak vaak die laatste pass net. Echt grote kansen ontbraken langs beide kanten.

Het plan van Ferencvaros werd ook duidelijker en duidelijker: blok zetten en wachten op de counter. Dit pakte enkele keren bijna goed uit, maar ook verdedigend stonden de Limburgers goed op te letten. Het overwicht bleef voor Genk.

Zo'n tien minuten voor het einde kreeg Genk nog een schot van heel dichtbij op de paal, waarna een Genkse-speler de bal zo ver mogelijk moest wegtrappen. Op die manier speelde het doelhout een belangrijke rol deze wedstrijd.

Vlak voor het einde kreeg Tolu nog rood te zien nadat de VAR tussenkwam. Hij ging achteraan op de voet van Fani staan. Zo eindigde Genk de wedstrijd op 0-0, en met een man minder.

Door dit gelijkspel komen zowel Genk als Ferencvaros als Fiorentina op vijf punten. Enkel Cukaricki blijft achter met nul punten na de helft van de groepsfase gespeeld te hebben.