Datum: 10/06/2012 18:00
Competitie: EK
Speeldag: Speeldag 1
Spanje en Italië houden elkaar in evenwicht
Spanje en Italië houden elkaar in evenwicht
Foto: © SC

Spanje en Italië zijn er niet in geslaagd om hun eerste wedstrijd op het Europees Kampioenschap winnend af te sluiten. De net ingevallen Di Natale bracht de Azzuri op voorsprong, maar even later bracht Fabregas de bordjes al opnieuw in evenwicht.

Bart Vandenbussche en Manuel Gonzalez vanuit Gdansk

Na een aarzelende start ging de match goed op en neer. Voor Spanje waren de eerste kansen voor David Silva, terwijl aan de overkant Cassano en Balotelli zich roerden. Ook Pirlo mocht even zijn vrijschopkwaliteiten tonen, maar zijn botsende vrije trap werd onschadelijk gemaakt door Casillas.

Op het half uur kwam Spanje heel goed weg toen scheidsrechter Kassai geen penaltyfout zag op Balotelli. Een schot van Pirlo werd weggebotst waarna Balotelli na een haakfout in de grote rechthoek ging liggen. De Hongaar zag echter een fout van de aanvaller van Manchester City.

Spanje eiste het balbezit op, maar de centrale defensie van de Azzuri stond pal op enkele uitvallen van Iniesta, Fabregas en Silva. Net voor het rustsignaal behoedde Casillas zijn team nog van een achterstand door attent te reageren op een kopbal van Thiago Motta.

In de tweede helft kwam Spanje het scherpst uit de kleedkamer. Eerst moest Buffon alles uit de kast halen om het schot van Xavi Hernandez in hoekschop te tikken en een minuut later was daar bijna Iniesta. Zijn poging ging maar net voorlangs. Het sein voor de Azzuri om wakker te schieten. Balotelli kon net niet profiteren van een fout van Jordi Alba. Hij kon alleen op doelman Casillas afgaan, maar gaf Jordi Alba de tijd om zijn fout te herstellen. Dan deed zijn vervanger Di Natale het pakken beter. De spits van Udinese stond nog maar 4 minuten op het veld of het was al prijs. Hij werd perfect in de diepte gestoken door Pirlo en plaatste de bal voorbij de Spaanse doelman.

Lang kon Italië niet genieten van de voorsprong. Vier minuten na het Italiaans doelpunt stonden de bordjes al opnieuw gelijk. Fabregas werkte een doorsteekpas van David Silva perfect af. Spanje ging resoluut op zoek naar de winnende treffer. Die kwam er bijna via de ingevallen Fernando Torres. Hij werd diep gestuurd en kon alleen afgaan op Buffon, maar deze tackelde de bal uit de voeten van Torres. Even later had hij nog een grote mogelijkheid om de held van Spanje te worden. Zijn lob was echter iets te hoog.

Spanje en Italië moeten in hun eerste wedstrijd dus tevreden zijn met 1 punt.

Opstellingen

Spanje Spanje

  Speler G Beoordeel
Casillas Iker 90' -
Arbeloa Álvaro 90' -
Piqué Gerard 90' -
Ramos Sergio 90' -
Alba Jordi 90' -
Xavi Hernández 90' -
Busquets Sergio 90' -
Xabi Alonso 90' -
Silva David A 64' -
Fabregas Francesc 74' -
Iniesta Andrés 90' -
  Bank G Beoordeel
Torres Fernando 16' -

Italië Italië

  Speler G Beoordeel
Buffon Gianluigi 90' -
Chiellini Giorgio   90' -
De Rossi Daniele 90' -
Bonucci Leonardo   90' -
Giaccherini Emanuele 90' -
Marchisio Claudio 90' -
Pirlo Andrea A 90' -
Motta Thiago 90' -
Maggio Christian   90' -
Cassano Antonio 65' -
Balotelli Mario   56' -
  Bank G Beoordeel
Nocerino Antonio -  
Giovinco Sebastian 25' -
Di Natale Antonio 34' -
Herbeleef Spanje - Italië

Vooraf