Datum: 10/06/2012 18:00
Competitie: EK
Speeldag: Speeldag 1
Live Del Bosque kiest voor Fabregas als diepe spits
Del Bosque kiest voor Fabregas als diepe spits
Foto: © SC

Vanavond staat in groep C de clash tussen de 2 vorige wereldkampioenen op het programma. Om 18u beginnen Spanje en Italië in Gdansk hun tocht naar de Europese titel.

Spanje start als topfavoriet aan het Europees Kampioenschap. La Selección won de laatste 2 grote tornooien en hoopt haar hattrick te vervolledigen. Vicente Del Bosque zet zijn spelers op scherp. "In een groep van 4 ploegen is de eerste wedstrijd van immens groot belang. We willen ons EK goed starten en weten dat we tegenover een zeer sterke ploeg gaan staan."

De Spaanse coach pakt meteen uit met een verrassing. Hij zet zowel Fernando Torres, Negredo als Llorente op de bank en kiest voor Fabregas als diepe spits. De middenvelder van Barcelona krijgt de steun van Iniesta en David Silva.

Zijn collega heeft zijn plan alvast klaar liggen. "We willen onze tegenstander weg houden van ons doel. Zij zullen wellicht meer balbezit hebben en ons problemen trachten te bezorgen. Maar als Italië het voetbal speelt zoals we normaal spelen, moeten we ons zeker kunnen meten met een ploeg zoals Spanje."

Door de blessure van Barzagli, wordt De Rossi een rij achteruit geschoven. Bondscoach Cesare Prandelli ziet dit niet als een nadeel. "Met De Rossi centraal achterin hebben we naast een verdediger ook een extra verdedigende middenvelder." In totaal staan 6 spelers van Juventus in de basiself. Op de rechterflank mag Giaccherini zijn debuut maken.

Opstellingen
Spanje: Casillas; Arbeloa, Piqué, Sergio Ramos, Jordi Alba; Xavi Hernandez, Busquets, Xabi Alonso; Silva, Fabregas en Iniesta.
Italië: Buffon; Chiellini, De Rossi, Bonucci; Giaccherini, Marchisio, Pirlo, Thiago Motta, Maggio; Cassano en Balotelli.

Afspraak om 18u. Zoals gewoonlijk kun je deze match ook live bij ons volgen.

Meer nieuws