Datum: 15/06/2024 18:00
Competitie: EK
Speeldag: Speeldag 1
Na Duitsland komt ook Spanje met serieus statement: Kroatië wordt in één helft ingeblikt
Manuel Gonzalez
| 19 reacties

Spanje heeft zaterdagavond met 3-0 gewonnen van Kroatië. Fabian Ruiz blonk uit met een doelpunt en een assist. Ook de 16-jarige Lamine Yamal kon een assist geven.

De eerste échte topper van het EK stond zaterdagavond op het programma. Spanje nam het op tegen Kroatië. Lamine Yamal werd de jongste basisspeler ooit op een EK met zijn 16 jaar, 11 maanden en 2 dagen. Bij Kroatië startte Modric, die meer dan dubbel zo oud is...

De wedstrijd begon met bijzonder weinig animo. Spanje zette heel wat druk, wat regelmatig balbezit opleverde. Nadien kwam Kroatië ook wat meer in de wedstrijd.

Geen leuk begin van de wedstrijd, tot alles plots héél snel ging

We konden geen enkele echte kans opschrijven, tot Spanje plots de ban kon breken. Fabian Ruiz stuurde Morata diep die heerlijk af kon werken.

© photonews

Enkele minuten na zijn assist had de middenvelder alweer prijs. Hij dribbelde de Kroatische verdediging op een hoopje en werkte nadien op geweldige wijze af.

Kroatië in diepe problemen, en het bleef hier niet bij. Carvajal kon er nog voor de rust 3-0 van maken. Deze keer was het Lamine Yamal met een assist.

Morata Alvaro
© photonews

Kroatië probeerde een antwoord te vinden

Ook na de rust bleef Spanje de gevaarlijkste ploeg. Kroatië probeerde wel na rust, maar het wou maar niet lukken. De kopjes leken steeds meer naar beneden te gaan.

De Kroaten kregen nog een (lichte) strafschop, zo'n tien minuten voor het einde. Petkovic pakte het cadeautje echter niet uit. In de herneming trapte hij op aangeven van Perisic wel raak, maar dat doelpunt werd afgekeurd wegens offside.

Uiteindelijk bleef het bij een 3-0 eindstand. Kroatië kreeg niets meer klaargespeeld terwijl Spanje ook niet meer hoefde aan te vallen. Na de 5-1 overwinning van Duitsland, stuurt Spanje nu ook een flinke waarschuwing richting de concurrentie.