Speeldag: Ronde 1 (R)
Stadion: Aalborg Stadion
AaB wipt Sampdoria Genua
viki meeuwis

AaB heeft vanavond gescheidenis geschreven. Het is namelijk de eerste Deense ploeg die een Italiaanse ploeg, in dit geval Sampdoria Genua, uit de UEFA Cup wist te wippen. In de heenwedstrijd werd het nog 2-2 in Genua wat de ploeg uit Aalborg een goed uitgangspunt bood. AaB had genoeg aan een 0-0 gelijkspel op eigen veld om naar de groepsfase door te stoten.

Zowel Sampdoria als AaB kregen in de eerste helft enkele kansen. De beste kans voor de rust was voor de Italianen, via Claudio Bellucci die op het half uur de bal op de dwarslat ramde. Bij AaB kwam Nomvethe dichtbij een doelpunt na een voorzet van Andreas Johansson.

Na de pauze was de beste kans voor Thomas Enevoldsen maar zijn doelpoging werd door de keeper van Sampdoria afgeweerd. Na die kans was de fut eruit bij de Italianen en kon AaB de match verder rustig afwerken.