Speeldag: Ronde 1 (R)
Stadion: Lokomotiv Stadion
Midtjylland onderuit bij Lokomotiv Moskou
viki meeuwis

FC Midtjylland moest vanavond uit bij Lokomotiv Moskou aan de bak. De Deense ploeg stond voor een haast onmogelijke opdracht. Het had in de heenwedstrijd al met 1-3 verloren in eigen huis en zo had Lokomotiv best een comfortabele uitgangspositie in de wedstrijd vanavond.

Trainer Thomas Thomasberg had anders zijn tacktiek al klaar. FC Midtjylland zou pas rond de 65e minuut voor het eerst scoren. Kort daarna zou het tweede doelpunt moeten vallen wat paniek in de Russische rangen zou veroorzaken en in de slotminuut zou dan het derde doelpunt kunnen vallen.

Alle mooie plannetjes ten spijt, draaide het wel net even anders uit voor Midtjylland. Al in de tiende minuut kon Diniyar Bilyaletdinov de bal tegen de netten knallen na een corner en kon Thomasberg zijn plannetje begraven. Nog eens vijf minuten later kon Bilyaletdinov de bal voor Vladimir Maminov klaarleggen die met een afstandsschot de 2-0 op het bord zette. De Deense droom duurde dus welgeteld een kwartiertje waarna de ploeg uit Herning de dromen over de UEFA-cup opbergen voor dit seizoen.