Speeldag: Ronde 1 (R)
Stadion: Rasunda Stadium Solna
AIK mag Europese dromen opbergen
viki meeuwis

AIK speelde in de heenwedstrijd uit bij Halpoel Tel Aviv 0-0 gelijk en moest eigenlijk winnen om zeker door te kunnen gaan. De wedstrijd draaide echter anders uit.

AIK moest winnen maar kon nooit overtuigen. Het begon nochtans goed aan de wedstrijd en al na twee minuten kon aanvoerder Daniel Tjernström op doel schieten maar de keeper van Tel Aviv kon zijn netten schoon houden. Lucas Valdemarin kwam nog het dichtst bij een doelpunt net voor de rust na een pass van Kenny Pavey. De bal ging net naast het doel.

Het enige doelpunt van deze wedstrijd kwam er na een vrije trap vanop twintig meter door Reuven Oved in de 63e minuut. Niklas Westberg, die de geblesseerde Daniel Öhrlund in het doel verving, kon zijn vingers nog aan de bal krijgen maar kon hem niet uit doel houden. [AN]