Speeldag: Ronde 1 (R)
Stadion: Ullevaal Oslo
Austria Wien door ten koste van VÃ¥lerenga
viki meeuwis

Vålerenga ontving vanavond Austria Wien in het Ullevaal Stadion. De Noorse club stond voor een moeilijke opgave, ze hadden immers de heenwedstrijd uit bij Austria Wien al verloren met 2-0.

De club uit Oslo begon het best aan de wedstrijd en al na twee minuten kon Jalland de bal voor doel brengen. Thorvaldsson kopte de bal over de keeper in doel maar de grensrechter signaleerde voor buitenspel. Na 22 minuten begon de hoop op overlevingskansen in het Europese voetbal langzaam te verdwijnen. De Oostenrijkers drongen door tot in de zestien meter waar Kuljic de bal via de paal in doel kreeg. Op het half uur kreeg Wien weer een goede kans via Kuljic op open doel. Keeper Arason kon toch nog meesterlijk redden. Kuljic probeerde de bal in de rebound alsnog tussen de palen te krijgen maar Thomassen wist de bal weg te werken. Vålerenga ging de pauze in met de wetenschap dat het heel moeilijk zo niet onmogelijk zou worden na de rust. Ze moesten nu immers vier keer scoren om door te gaan.

In de 51e minuut dribbelde Daniel Fredheim Holm zich vrij tot in de zestien meter en stuurde een hard schot richting doel. Morten Berre kon net niet bij de bal maar Freddy Dos Santos wel die de bal in doel werkte.  Tien minuten later kreeg Vålerenga nog een goede kans. Morten Berre ging voorbij de verdediging maar werd alsnog vlak voor doel neergehaald. Drie minuten voor het einde ging Vålerenga zowaar aan de leiding via een cadeautje van Bak die de bal in eigen doel werkte. Iets later kon Acimovic die fout recht zetten wat de stand op 2-2 bracht en het einde van het Europese avontuur betekende voor Vålerenga.