Speeldag: Ronde 1 (R)
Stadion: Gerhard Hanappi Stadion
Anderlecht gaat door in Europa
Dirk Pieters

Het werd erop of eronder voor Anderlecht maar na veel zweten is het toch positief uitgedraaid voor paars-wit. De landskampioen heeft zich weten te plaatsen voor de poules van de UEFA-beker na een 0-1 overwinning op het veld van Rapid Wien. Anderlecht miste al de vetpotten van de Champions League, maar kan nu toch verder in de UEFA-beker.

De eerste kans was voor de bezoekers, maar Hassan kopte een voorzet van Legear ver naast de paal. Even later werd het even warm van paars-wit toen Korkmaz neerging in de zestien maar de scheidsrechter bleef kalm en floot niet. Diezelfde Korkmaz moest vijf minuten later naar de kant na een blessure. Meteen na de wissel kwam Anderlecht opzetten. Akin bracht met een schitterend doelpunt zijn club op voorsprong: 0-1. Na het doelpunt kroop Anderlecht te ver terug en Zitka moest enkele keren redding brengen. Gelukkig voor Pareja stond de Anderlecht-doelman goed te keepen en zo bleef het 0-1.

Ook in de tweede helft probeerden de bezoekers nog mee te voetballen. Vooral een sterk spelende Akin zorgde af en toe voor gevaar. De thuisploeg kon amper dreigen en de verdediging van paars-wit hield stand. In het slotkwartier mochten Frutos en Boussoufa nog invallen. Die wissel zorgde bijna voor de 0-2 maar Boussoufa schoot hard op doelman Payer. In de allerlaatste minuut kreeg Frutos de kans om het helemaal af te maken, maar de Argentijn kreeg de bal niet verder dan het zijnet. Een verdiende zege voor Anderlecht, dat zich zo als enige Belgische ploeg plaatst voor de groepsfase van de UEFA-beker. [VI]