Datum: 02/10/2014 19:00
Competitie: Europa League
Speeldag: Speeldag 2
Stadion: De Kuip
Feyenoord voorbij Standard in bizarre tweede helft
Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 0 reacties
Feyenoord voorbij Standard in bizarre tweede helft
Foto: © photonews

Standard kon bijna met een puntje vertrekken uit De Kuip. Na twee discutabele goals stond het lange tijd 1-1, maar dik vijf minuten voor tijd besliste Elvis Manu het pleit in het voordeel van de Rotterdammers.

Sander De Graeve en Manu Gonzalez Oubiña in Rotterdam

De Kuip was, in tegenstelling tot eerdere berichten toch redelijk gevuld voor de confrontatie met Standard. Voor de aftrap werd het zelfs al even heet. Een stuk of vijftig Standard-fans ontsnapte uit het vak en maakte amok met stewards en enkele supporters van Feyenoord. Pas toen de oproerpolitie verscheen gingen de fans opnieuw het juiste vak in.

Ook op het veld werd het meteen al iets warmer in de verdediging van Standard. Feyenoord duwde het gaspedaal even in en de Rouches werden bij wijlen tureluurs getikt. Elvis Manu, fan-tas-tische naam, kreeg een grote kans, maar besloot op Kawashima. Na goed een kwartier ging de eerste storm wat liggen en Standard kwam ongeschonden uit die beginminuten.

De Rouches konden zelf ook al even aan voetballen denken, maar grote kansen kwamen er niet van. Integendeel. Feyenoord vond een tweede adem en duwde door. Kawashima was even de held, hij kon een zwiepend schot van Clasie van een meter of dertig pareren en zorgde voor een klein mirakel op de rebound. De nul bleef staan dankzij magie van de Japanner.

Ook nu ging de druk liggen. Standard kon het leer weer wat meer in de ploeg houden en Louis ging zijn kans. Een gemeten lob van ver was het resultaat, maar Vermeer duwde de bal nog over zijn kooi. Feyenoord en Standard gingen rusten bij een 0-0 stand na een matige eerste helft. Er waren opflakkeringen, maar geen van beide teams kon het tempo lang hoog genoeg houden. Standard vond dat overigens niet erg.

Discutabele goals

Vlak na de koffie kregen we meteen hét discussiepunt van de match. Nelom gooide -het was een inworp- een bal de zestien in en de bal ging over een flaterende Kawashima in doel. Van Beek kreeg de goal op zijn naam, maar zelfs in de herhaling was moeilijk te zien of hij hem raakte of niet. Standard mag zich hier misschien bekocht voelen.

De Rouches waren even van slag na die vreemde goal, maar herpakten zich uiteindelijk toch. Via Viera kwam het enkele minuten later op gelijke hoogte. Ook aan die goal zat een reukje. Louis raakte de bal overduidelijk met de hand en via een Feyenoord-been kwam de bal bij Jonathan Viera, die anders meters buitenspel stond.

Daarna ging het spel opnieuw op en neer en kregen beide teams nog wat kansen. Watt kon het helemaal mooi maken voor de bezoekers, maar de invaller schoot naast  de verkeerde kant van de paal. Feyenoord kwam er ook erg dichtbij, maar Kawashima maakte zijn foutje goed door een schot van Manu van dichtbij geweldig te pakken.

Toch keerde Standard nog met lege handen terug. Manu -alwéér hij- kon van op dezelfde afstand Kawashima proberen fusilleren. Deze keer lukte het wel. De Kuip ontplofte volledig. Er bleek achteraf ook een reukje aan die goal te hangen. Laten we zeggen dat de leiding niet echt top was. Standard probeerde nog, maar Feyenoord hield de zege en de drie punten vast.

Opstellingen

Feyenoord Feyenoord

  Speler G Beoordeel
Vermeer Kenneth 90' 6
Wilkshire Luke 90' 6
Kongolo Terence 90' 6
van Beek Sven ‚öĹ 90' 6
Nelom Miquel A   90' 8
Clasie Jordy 90' 7
Immers Lex   78' 5
El Ahmadi Karim 90' 5
Toornstra Jens 90' 6
Kazim-Richards Colin A 90' 5
Manu Elvis ‚öĹ 90' 8
  Bank G Beoordeel
Bo√ętius Jean-Paul 90' -
Mathijsen Joris 90' -
Mulder Erwin 90' -
te Vrede Mitchell 90' 0
Karsdorp Rick 90' -
Basacikoglu Bilal 12' 6
Trindade de Vilhena Tonny -  

Standard Standard

  Speler G Beoordeel
Kawashima Eiji 90' -
Milec Martin 90' -
Ciman Laurent 90' -
Arslanagic Dino 90' -
Van Damme Jelle   90' -
Viera Ramos Jonathan ‚öĹ 78' -
Trebel Adrien 89' -
Faty Ricardo 90' -
Mpoku Paul Jos√©   90' -
Ara√ļjo Vin√≠cius Vasconcelos 70' -
Louis Jeff 90' -
  Bank G Beoordeel
De Sart Julien 90' -
Thuram-Ulien Yohann 90' -
Teixeira Jorge 90' -
Andrade Darwin 90' -
Watt Anthony 20' -
Ono Yuji 12' -
De Camargo Igor 1'  
Herbeleef Feyenoord - Standard

Vooraf