Standard wil uitleg van Nederlandse politie: "Hun acties kunnen niet door de beugel"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 238 reacties
Standard wil uitleg van Nederlandse politie: "Hun acties kunnen niet door de beugel"
Foto: © Photonews

Het zat er gisteren losjes op tussen enkele heethoofden van Standard en de Nederlandse ordediensten. De Luikenaren keuren het gedrag van de zogenaamde fans af, maar kunnen niet lachen met de acties van de politie. "We gaan onderzoeken of hier iets kan tegen gedaan worden."

Gisteren brak de hel eventjes los in De Kuip. Enkele tientallen fans van Standard braken door de geïmproviseerde omheining om het Europa League-duel tussen Feyenoord en de Rouches met de vuist te beslechten. "We keuren de acties van die zogenaamde fans dan ook af", klinkt het op Sclessin. "Zo'n gedrag is ontoelaatbaar en bezorgt onze club een slechte reputatie."

"Maar het gedrag van de Nederlandse politie kan niet door de beugel", klinkt het in het Luikse persbericht. "De club vindt het niet kunnen dat de fans bij het verlaten van het stadion en op de parking na de wedstrijd met geweld werden aangepakt. En dat alles omdat de Nederlandse politie de heethoofden niet individueel kon identificeren. Standard gaat dan ook onderzoeken of hier iets kan tegen gedaan worden."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties