Van Damme onthoudt de goeie zaken: "Zo moeten we altijd spelen"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 10 reacties
Van Damme onthoudt de goeie zaken: "Zo moeten we altijd spelen"
Foto: © Photonews

Kapitein Jelle Van Damme ging met zijn Standard met 2-1 verliezen bij Feyenoord. Over de discutabele goals wou hij het niet te veel hebben. De skipper van de Rouches onthoudt liever de positieve zaken.

Sander De Graeve in Rotterdam

Ook Van Damme werd even gevraagd naar de eerste goal. In de perszaal heerst nu nog steeds verwarring of de verdediger hem raakt of niet. "Raakt hij hem? Dan is het zo, hé. We kunnen er nog een uur over babbelen, maar veel gaat het niet meer veranderen", aldus Van Damme.

De kapitein van de Rouches zag dat er meer inzat tegen de Rotterdammers. "We hebben een volwassen wedstrijd gespeeld en we bleven 90 minuten geconcentreerd. In de eerste helft stonden we goed, in de tweede iets minder. Er was hier, mits wat meer geluk, zeker iets te rapen."

"Na de rust gingen we wat hoger spelen en ging de bal af en toe goed rond. We komen volgens mij ook verdiend op 1-1. Op die moment wil je dat natuurlijk vasthouden. Ik denk dat iedereen met het gedacht zat dat een gelijkspel op Feyenoord niet slecht is." Kawashima hield Standard in de match met enkele sterke reddingen, maar gleed uit bij die eerste goal.

"Kawashima is een goeie keeper, hé. Dit is goed voor zijn vertrouwen." Ook de ploeg tankte vertrouwen met het oog op zondag. Dan wacht Club Brugge. "We gaan met opgeheven hoofd naar huis en er zijn meer positieve dan negatieve zaken. Eigenlijk moeten we altijd zo spelen. Zo'n fouten zoals tegen Lierse, dat mag niet meer gebeuren."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties