Datum: 04/11/2021 18:45
Competitie: Europa League
Speeldag: Speeldag 4
Stadion: Luminus Arena
Sterk Racing Genk pakt in extremis punt tegen West Ham United: 2-2

Racing Genk-West Ham United: 2-2

Sterk Racing Genk pakt in extremis punt tegen West Ham United: 2-2

Genk zat meteen op rozen na een goal van Paintsil. De Limburgers domineerden in de eerste helft, maar misten enkele prima mogelijkheden. Na de pauze voerden de Engelsen de druk op. Na twee doelpunten van Benrahma leek Genk uitgeteld, maar een own goal van Soucek leverde Genk een verdiend punt op.

West Ham kwam met een perfect rapport naar de Cegeka Arena: negen op negen, nog geen doelpunt geïncasseerd. Daar kwam na vier minuten al verandering in: Ito koos niet voor Arteaga op links, maar legde de bal met veel gevoel achter de West Ham-defensie. Paintsil scoorde, via Areola en de paal, de bevrijdende 1-0. Meteen het startsein van een hoogst genietbare partij, die geen seconde verveelde. De afwezigen -er waren opvallend veel lege zitjes- hadden ongelijk.

Genk
West Ham

Genk tankte vertrouwen en toonde opnieuw tot wat ze in staat zijn. De bekerhouder voetbalde met veel lef. West Ham, toch het nummer drie in Engeland, had het moeilijk met de Genkse aanvalsgolven. Vooral de snelheidsduivels Paintsil en Ito waren een constante gesel voor de Engelsen. Het contrast met het wedstrijdbeeld van twee weken geleden in Engeland kon nauwelijks groter zijn. Wat vertrouwen met een ploeg kan doen...

Ei zo na maakte Ito er na razendsnelle counter 2-0 van. Ook pogingen van Onuachu, Heynen en Paintsil werden onschadelijk gemaakt door Areola. Al liet ook West Ham van zich horen. Vandevoordt bracht tot twee keer toe redding op een harde knal van Coufal en een verraderlijke kopbal van Dawson. Vlak voor rust leek Antonio de 1-1 in doel te frommelen, maar de bal werd nog net voor de doellijn gekeerd. 

Genk
West Ham

David Moyes gooide nog voor het uur met Fornals, Soucek en Bowen drie basisspelers tussen de lijnen. De ingreep van de Schot, die vanavond voor de duizendste keer in zijn carrière plaatsnam in de dug-out, loonde vrijwel onmiddellijk. Coufal infiltreerde gepast in de rug van Arteaga, Benrahma schoof de voorzet van de Tsjech tussen de benen van Vandevoordt. 

West Ham United voerde de druk op. Genk, dat in de eerste helft veel energie verbruikte, had het zwaar. De Limburgers kwamen goed weg toen Coufal een unieke kans naast besloot. De mee opgerukte Dawson kopte niet veel later aan de voor hem verkeerde kant van de paal. Genk kon Areola niet meer bedreigen, een wilde knal van Ito was het enige wapenfeit in de tweede helft. Tien minuten voor tijd gebeurde het onvermijdelijke. Benrahma ging kinderlijk eenvoudig voorbij Sadick en knalde vervolgens vanuit een scherpe hoek in doel, andermaal door de benen van Vandevoordt.

Soucek

Een moegestreden Genk leek voor de derde wedstrijd op rij te gaan verliezen in de Europa League, maar de Limburgers kregen hulp uit onverwachte hoek. Preciado, amper dertig seconden op het veld, bracht het leer voor, Soucek verschalkte Areola met een kopbal: 2-2. In de slotfase was het nog even alle hens aan dek voor Racing Genk, maar gescoord werd er niet meer.

Een puntendeling waar Racing Genk niet al te veel mee opschiet, maar waaruit weer wat moed geput kan worden. Met name in de eerste helft legde Genk een oerdegelijke en veelbelovende prestatie op de mat, en niet tegen de minste tegenstander. 

Opstellingen

KRC Genk KRC Genk
  Speler G Beoordeel
3 Sadick Aliu Mujaid 90' 7
5 Arteaga Gerardo   90' 8
7 Ito Junya A 90' 8
8 Heynen Bryan 90' 7
17 Hrosovský Patrik 90' 9
18 Onuachu Paul 90' 6
23 Munoz Daniel   87' 7
26 Vandevoordt Maarten 90' 8
28 Paintsil Joseph  90' 9
33 Lucumí Jhon   90' 7
42 Thorstvedt Kristian   87' 9
  Bank G Beoordeel
2 McKenzie Mark -  
10 Bongonda Theo -  
11 Ndayishimiye Mike Trésor -  
14 Toma Bastien -  
20 Eiting Carel -  
21 Ugbo Ike 3'  
24 Oyen Luca -  
30 Chambaere Vic -  
40 Leysen Tobe -  
77 Preciado Angelo 3'  
West Ham Utd West Ham Utd
  Speler G Beoordeel
3 Cresswell Aaron 90' -
5 Coufal Vladimir A 90' -
9 Antonio Michail 58' -
10 Lanzini Manuel 85' -
13 Areola Alphonse 90' -
15 Dawson Craig   90' -
16 Noble Mark 58' -
22 Benrahma Mohamed Said ⚽ ⚽ 90' -
23 Diop Issa 90' -
26 Masuaku Arthur 58' -
41 Rice Declan   90' -
  Bank G Beoordeel
1 Fabianski Lukasz -  
4 Zouma Kurt -  
8 Fornals Malla Pablo 32' -
20 Bowen Jarrod 32' -
21 Ogbonna Angelo Obinze -  
24 Fredericks Ryan -  
28 Souček Tomáš 32' -
31 Johnson Benjamin -  
33 Král Alex 5'  
35 Randolph Darren -  
51 Chesters Daniel -  
75 Baptiste Jamal -  
Herbeleef KRC Genk - West Ham Utd

Vooraf