Antwerp heeft meeste hooligans

Antwerp heeft meeste hooligans
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Na onderzoek is gebleken dat Antwerp de meest uitgesloten hooligans heeft van alle Belgische clubs, 33 om precies te zijn.Geen club Reden daarvan is het feit dat de Antwerpse politie het strengst is, zo zegt Antwerp zel en Binnenlandse Zaken. Germinal Beerschot staat op de vierde plaats met 24 uitgesloten fans en Moeskroen heeft de braafste supporters van ons land.

Maar het zal niet meer duren voor Antwerp van die eerste plaats zal gestoten worden door Anderlecht. De Brusselse club heeft er momenteel 31, maar daar komen er binnenkort 41 bij. Zij zijn veroordeeld voor het bestormen van het veld in Beveren verleden seizoen.

“En dat verbaast me niet”, zegt secretaris Paul Bistiaux. “De politie past de voetbalwet in Antwerpen het strengst toe.Wie aan de draad gaat hangen, heeft het zitten. Wij zijn dus zeker niét de club met de meeste hooligans. Bovendien merken we dat we het fenomeen hooliganisme op deze manier fel terugdringen. Hoe lang is het al niet geleden dat er serieuze incidenten waren? Helaas treedt de politie niet overal op zoals in Antwerpen.”
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties