Acht keer rood in wedstrijd Qatar

Acht keer rood in wedstrijd Qatar
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De Spaanse scheidsrechter Carlos Megia Davila heeft in Qatar voor een primeur gezorgd. In de wedstrijd tussen Al-Saad en Al-Khour haalde hij maar liefst acht rode kaarten uit de achterzak. In de 86ste minuut en bij een 3-0-stand voor Al-Saad moest de wedstrijd stilgelegd worden. Al-Khour had maar zes spelers meer op het veld staan, te weinig dus.

De rode kaarten waren overigens één voor één terecht. Geen domme kaarten voor hands of gekibbel tegen de ref, wel allemaal zware overtredingen op enkels en achillespezen.

Je zou dan verwachten dat Megia Davila kop van jut zou zijn bij bestuurders en spelers. Niet dus. De bestuurders haastten zich na de wedstrijd naar de kleedkamer van het arbitrale trio en feliciteerden hen met de wedstrijd. Ook de uitgesloten spelers gaven een hand aan de scheidsrechters. Zelfs de 2.000 aanwezige toeschouwers roerden zich niet.

Megia Davila staat in Spanje bekend als een ref die graag met kaarten smijt. Sinds hij eind januari naar Qatar trok om er aan een hoog tempo wedstrijden te leiden, liet hij zich niet onbetuigd. De eerste wedstrijd die hij floot, had hij al acht gele en twee rode kaarten getrokken. Onder andere Fernando Hierro kreeg een geel kartonnetje onder de neus geduwd. Hij incasseerde die zonder commentaar, hij was namelijk bang om direct een tweede te krijgen. Tekenend dus voor de reputatie van Davila.

In het reglement van de voetbalbond van Qatar is niet voorzien wat er moet gebeuren nadat een wedstrijd is stilgelegd door een teveel aan rode kaarten. Al-Saad en Al-Khour zullen dus rond de tafel moeten zitten om een oplossing uit te dokteren.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

EK

Nieuwste reacties