Bekerfinalist niet naar Europa

Bekerfinalist niet naar Europa
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De afgelopen dagen en weken was er nogal veel onduidelijkheid rond, maar nu is het helemaal zeker: de Belgische verliezende bekerfinalist zal in geen enkel geval een plaatsje krijgen in de UEFA-Beker.

Een hoop kranten meldden de afgelopen weken dat zowel Moeskroen als Beveren hoopten op de finale van de Beker van België omdat de kans er dan dik in zit dat men volgend jaar in de UEFA-beker mag spelen. Men ging er dan van uit dat de verliezende bekerfinalist het UEFA-Beker ticket kreeg in het geval dat de winnaar zich al via de competitie (iets wat in het geval van Club Brugge en vooral van Anderlecht erg waarschijnlijkt lijkt) plaatste voor Europees voetbal. Niets blijkt echter minder waar te zijn, want de KBVB bevestigde ons via mail dat in dat geval niet de verliezende bekerfinalist, maar de 4e in de Belgische competitie naar de UEFA-Beker mag. Dit reglement is sinds vorig seizoen van kracht, vroeger was het dus wél anders.

Meteen is er ook een nieuwe strijd geopend: die om de 4e plaats in de competitie, die misschien erg belangrijk kan worden.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 02/06 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties