Ronaldinho niet tegen Argentinië

Ronaldinho niet tegen Argentinië
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Ronaldinho moet het WK-kwalificatieduel met Argentinië laten schieten. De ster van Barcelona liep op de training van de Braziliaanse nationale ploeg een spierblessure op en mist mogelijk ook Chili uit. De blessure in zijn linkerbovenbeen is het gevolg van een lang seizoen, waarin Ronaldinho zich bij Barça definitief ontpopte tot wereldster.De kwetsuur komt Barcelona niet slecht uit, aangezien Ronaldinho op deze manier gedwongen wordt de hoognodige rust te pakken. Bovendien kan voorzitter Joan Laporta in Brazilië in alle rust met zijn ster onderhandelen over een nieuw verbeterd contract, waarmee de Catalanen hopen de lokroep van Chelsea te kunnen weerstaan.

Bijkomend voordeel van de afwezigheid van Ronaldinho is dat Luis Fabiano zijn plek in de basis van de goddelijke kanaries lijkt te gaan innemen. De goalgetter van São Paulo staat hoog op het verlanglijstje van Barcelona en kan zich nog eens in de kijker spelen door goed te presteren in de klassieker tegen Argentinië.

Luis Fabiano vergeleek zijn eigen stijl opmerkelijk genoeg met die van Patrick Kluivert, de spits aan wie Barcelona geen behoefte meer heeft. 'Ik heb dezelfde eigenschappen als Kluivert, we lijken op elkaar. We zijn allebei sterke spelers. Als ze mij aanspelen in de zestien dan scoor ik zeker', aldus de trefzekere 23-jarige aanvaller tegen MARCA.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

EK

Nieuwste reacties