Standard deelt klappen uit in Nederland

Standard Luik heeft zich alles behalve populair gemaakt in Nederland. De Rouches speelden dan wel gelijk op het veld van Willem II, maar blijkbaar was men eerder uit op het stilleggen van de wedstrijd en het knokken met de tegenstanders.

Willem II begon het best aan de wedstrijd. De Tilburgers namen het heft meteen in handen en creërden enkele goede kansen. Gelukkig voor Standard was er nog nieuwkomer Vedran Runje, die enkele moeilijke ballen uit zijn doel ranselde. Na twintig minuten besloten de Rouches dat het genoeg was geweest: men kwam opnieuw in de wedstrijd en scoorde ook de 0-1. Goaltjesgetter van dienst was Colin, die een inzet van Geraerts perfect binnen schoof. Enkele minuten later was Standard dicht bij de verdubbeling van de score, maar keeper Moens parreerde met een ultieme reflex een kopbal van Eric Deflandre.

In het laatste kwartier van de eerste helft geraakten de gemoederen echter verhit. De scheidsrechter floot bijzonder warrig, wat tot veel irritaties leidde bij de Rouches, die zich zowiezo snel geviseerd voelen door de scheidsrechter. Van het één kwam het ander en uiteindelijk deelde Dragutinovic een ferme elleboogstoot uit aan van Nieuwstadt. Scheidsrechter Koopman zag het en bestrafte de Luikse nummer drie met een gele kaart, terwijl rood op haar plaats geweest was.

Na de rust voelde Willem II zich duidelijk geprikkeld. De Tilburgers kwamen meteen opzetten en scoorden al gauw de gelijkmaker via Bobson, die knap vrij werd gespeeld door onze landgenoot Caluwé. De Luikse frustraties namen meteen weer de bovenhand: de spelers begonnen te zeuren bij de tegenpartij en de scheidsrechter. Uiteindelijk deelde Dragutinovic opnieuw een klap uit, dit keer aan Frank van Mosselveld. De scheidsrechter zag het en stuurde de speler dit keer wel van het veld.

Het potje van vele spelers kookte nu over. Kapitein Eric Deflandre trapte de bal uit het stadion, wat de scheidsrechter tot een vreemde beslissing bracht: de partij stilleggen. De man zocht met zijn assistenten de kleedkamers op, terwijl de spelers op het veld gewoon verder bleven discussiëren. Tien minuten later werd de partij dan toch verder gezet, maar veel was er niet meer te beleven. Beide teams hielden tien man achter de bal en veel gebeurde er dus niet meer. De wedstrijd eindigde zo in een gelijkspel.

Na de wedstrijd moest Dragutinovic zich opnieuw laten gelden. De blijkbaar erg gefrustreerde Joegoslaaf gaf zonder enige aanleiding een klap aan Albert Van der Haar. Met scheldpartijen op de achtergrond moest de verdediger naar de kleedkamer worden gevoerd.

Opstelling Standard Luik: Runje, Deflandre, Onyewu, Souza, Van Dooren (73' Mutavdic), Geraerts (89' Bekmeczi), Brigiot, Dragutinovic, Colin (82' Mumlek), Tchité (46' Bangoura) en Niemi (85' Kaklamanos).