Yaya Touré scoort en krijgt rood

Op de eerste speeldag van de Oekraïnse competitie heeft Metallurg Donetsk met 2-1 gewonnen van Obolon. Yaya Touré, ex-Beveren, was tegelijk de held en schlemiel van de avond.

In de 15e minuut scoorde Yaya Touré de 1-0 voor Metallurg, waarmee hij zijn team op weg naar de zege zette. Althans, zo leek het toch, want na enkele minuten in de tweede helft moest de Ivoriaan al met rood naar de kant. Obolon profiteerde meteen en maakte de gelijkmaker via Vyacheslav Nivinskiy. Metallurg toonde zich mentaal erg sterk, want in de laatste tien minuten won het de partij alsnog. Serhiy Tkachenko was met zijn 2-1 de gevierde matchwinnaar.

Op de eerste speeldag staat er ook meteen een topper op het programma: de nummer één en twee van vorig seizoen, Dynamo Kiev en Shaktar Donetsk nemen het tegen elkaar op. Eerder deze week won Dynamo Kiev al het Supercupduel tegen Shaktar Donetsk na het nemen van penalties.