B.Heusden-Zolder out in beker

Ward Bollen

De ambitieuze tweedeklasser B.Heusden-Zolder is meteen uitgeschakeld in de 4de ronde van de Belgische voetbalbeker. De ex-eersteklasser verloor in het eigen Mijn-stadion met 0-2 van Denderhoutem, dat vorig seizoen ook al verrassend eersteklasser Bergen uit het bekertornooi kieperde.

Het moet wel gezegd dat BHZ aantrad zonder Bram Criel, Davy Cooreman, Mustapha Yildiz, Desiré Mbonabucya en Kader Camara (niet speelgerechtigd), maar dat mag uiteraard geen excuus zijn. De thuisploeg was uiterst gevaarlijk in het eerste kwartier en kreeg meermaals de gelegenheid om de score te openen, maar goede kansen werden gemist door oa Junior en Oostvogels. Toen Denderhoutem in de 19de minuut gevaarlijk was, lukte het meteen een doelpunt. Denderhoutem nam het heft in handen en domineerde de wedstrijd tot vlak voor de pauze, maar het verzuimde de kansen af te maken. Rachid Tibari (BHZ) kreeg net voor de koffie nog twee uitstekende kansen, maar de bezoekende doelman redde knap. Na de rust volgden er kansen voor beide teams, maar het was Denderhoutem dat in de 69ste minuut via Munyaneza de 0-2 op het bord zette. De thuisploeg kreeg daarna nog tal van kansen, maar die werden telkens de nek omgewrongen. Het was duidelijk waar het schoentje knelde voor BHZ. Er werd een trefzekere spits gemist en die zaten met Bram Criel en Desiré Mbonabuyca gekwetst in de tribune.

KBHZ: Lenaerts, Laeremans (Benzouien 72’), Arts, Oyen, Janssen, Oostvogels, Gerits, Barka, Tibari, Vangeel (Kadir 60’), Junior

Denderhoutem: David, Staelens, Cool, Oubial, Van Holm, Vanderdonck (Camilleri 77’), Munyaneza (Leemans 84’), Degreve, Boiler, Kielolezi(Amont 60’), Dugardeyn