Geschiedenis Diegem

Niels Hendriks
| 0 reacties
Geschiedenis Diegem
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Diegem-Sport is ontstaan in 1943 uit een fusie van de toenmalige clubs Diegem-Star en Diegem-Lo. De eerste jaren vertoefde Diegem-Sport vooral in de lagere provinciale reeksen.

De echte opgang is er gekomen met het aantrekken van trainer Etienne Borré. Deze vriendelijke voetbalkenner loodste Diegem-Sport op zes jaar tijd van derde provinciale voor het eerst naar vierde nationale. Wij schrijven dan 1976.

Sinds die tijd is Diegem-Sport een vaste waarde geworden in de nationale reeksen, afgezien van 2 korte verblijven in eerste provinciale kunnen we dus stellen dat het kleine Diegem-Sport reeds een kwart eeuw nationaal voetbalspeelt.

Hoogtepunten van deze periode zijn zeker de vijf seizoenen die Diegem-Sport heeft doorgebracht in derde klasse. Alle ploegen verafschuwden die tijd een verplaatsing naar het Diegemse park. Eenmaal werd er zelfs gedacht aan tweede klasse, maar het "kleine" Diegem kon toen niet op tegen het "grote" La Louvière.

Nadien speelde Diegem-Sport bijna onafgebroken in vierde nationale waarin het soms zelfs een periode kon winnen, met de eindronde als beloning. Het seizoen 2002-2003 werd het seizoen waarin Diegem-Sport opnieuw de stap kon zetten naar derde nationale na een spannende eindstrijd met Bornem. Een droom die voor vele Diegemsupporters werkelijkheid werd. Vorig seizoen was dus een nieuw debuut in derde nationale. Het werd een moeilijk seizoen maar dankzij een overwinning op de laatste speeldag op het veld van OH Leuven werd het seizoen afgesloten met een mooie zevende plaats.

Sinds 1993 mag Diegem-Sport de titel van Koninklijke dragen wegens zijn 50 jaren ononderbroken actief zijn in de K.B.V.B., een titel waar de club zeer fier op is. 

www.kdiegemsport.be
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

EK

Nieuwste reacties