Zaak Cruz: nog altijd geen beslissing

Julie Néman
| 0 reacties
Zaak Cruz: nog altijd geen beslissing
Foto: © SC

Ook deze week zal zeker nog geen beslissing vallen in de zaak-Cruz. Zaterdag had het Uitvoerend Comité er nog op aangedrongen bij het Sportcomité om zo snel mogelijk de kwestie te behandelen. Omdat het Sportcomité vandaag zetelt, werd er mogelijk op gerekend dat er al een uitspraak zou vallen.

Dit blijkt nu echter niet mogelijk. Het Sportcomité had de zaak immers op 4 november op de agenda geplaatst. Hier kan wel van worden afgeweken maar alleen als alle betrokken partijen, in dit geval Germinal Beerschot en AA Gent, minstens vijf werkdagen vooraf op de hoogte worden gebracht. Zoniet dreigen procedurefouten. Deze week zal er dus al zeker geen uitspraak gedaan kunnen worden. Wel zal op de zitting van vandaag bekeken worden of het Sportcomité vroeger dan 4 november een zitting zal inlassen, uitsluitend om de zaak-Cruz af te handelen.

De hele zaak draait rond de vraag of de Colombiaan Cruz van Germinal Beerschot al dan niet speelgerechtigd was voor de competitiewedstrijd van de eerste speeldag tegen Gent. Cruz kreeg van de KBVB een geldige licentie, maar beschikte volgens Gent niet over een verblijfs- en arbeidsvergunning. Germinal Beerschot won de wedstrijd met 0-1.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties