Analyse Analyse JL: Alle Waalse Bruggelingen aan de macht

Rita De Meyer
| 0 reacties
Analyse JL: Alle Waalse Bruggelingen aan de macht
Foto: © SC

Alle Waalse Bruggelingen aan de macht
door Wim Pauwels

De elfde speeldag in woord en beeld? Dat is veel Waalse glorie, nog meer Brugse glorie en nog het meest – de ideale combinatie – een Brugse Waal: Gaetan Englebert.

He’s here, he’s there, he’s f**king everywhere, Englebert, Englebert...  Het waren zangkoren die vrijdagavond kwart na tien de Luikse avondlucht kleurden.  De blauwzwarte Waal zette de wedstrijd Standard - Club Brugge met twee prachttreffers naar zijn hand. Drie dikverdiende punten voor de Bruggelingen. En belangrijker, de druk voor titelconcurrent Anderlecht zaterdag.  Druk waar paarswit geen raad mee wist op Lokeren.  De Brazilianen van Lokeren 'Doll-den' met de Brusselse afweer.  Ondanks een sterkere tweede helft, toch niet echt een geruststelling voor de reis naar Bremen.

La Louvière blijft de revelatie dit seizoen.  Op Tivoli durven ze niet dromen, maar na de indrukwekkende 4-0 tegen Bergen mag dat eigenlijk wel. Respect voor de Wolven.  Ideetje voor een Vlaamse en Waalse eerste klasse?  Dan speelt La Louvière volgend jaar de Champions League.  Dichtste achtervolger Gent moest even de rol lossen.  Cercle bleek – weeral - een onoverkomelijke hindernis.  Charleroi neemt het dan maar over van de Gentenaars.  De Zebra’s brengen opnieuw kleur naar de Borinage.  Oostende lijkt daarentegen steeds dieper in de zee te verzanden. Opwarming van de aarde of een klasseverschil met de rest van de eerste klasse?

De wil van de voorzitter is wet.  Althans bij RC Genk. Vaessen wilde een overwinning van zijn Limburgers tegen St-Truiden.  Engelaar gaf de brave man zijn zin, alhoewel de blauwwitte trein ook nu weer niet kon denderen.  De wil van de voorzitter blijkt echter niet altijd wet. Vermeersch wilde geen enkel punt meer prijsgeven met zijn FC Brussels.  Weeral noppes voor de West-Vlaamse ondernemer.  Het Beverse tictac-spelletje klopte perfect. Resultaat: 1-3. Meteen de perfecte link naar Moeskroen-Lierse.  Een potige partij die de Pallietertrein opnieuw op de rails zet naar de top van het klassement.  
Een trein op het Lisp? Als daar maar geen stakingen van komen ...

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties