Germinal Beerschot overweegt klacht tegen Antwerpen

Jan Martynowski
| 0 reacties
Germinal Beerschot overweegt klacht tegen Antwerpen
Foto: © SC

Germinal Beerschot denkt eraan klacht in te dienen tegen de stad Antwerpen wegens pandschade. De stad had de club (toen nog Germinal Ekeren) in 1989 een bouwvergunning bezorgd om het stadion uit te breiden naar een capaciteit van 10.000 mensen. Maar in 1996 al besliste de Raad van State dat de uitbreiding ongedaan moest worden gemaakt. Het stadion ligt immers in een park en een natuurzone.

De stad talmde met de afbraak, en een jaar geleden stapten de natuurvereniging Natuurpunt en enkele buurtbewoners terug naar de rechter. Die besliste begin 2004 dat de stad het stadion binnen de zes maanden moest afbreken. Ondertusen is er nog niets gebeurd, en staat het stadion er nog altijd. Geraamde kosten voor de afbraak: 2 miljoen euro.

De klacht die Germinal Beerschot wil indienen gaat over de pandschade die de club zal leiden. Germinal Ekeren investeerde immers zo'n 150 miljoen Belgische frank (ongeveer 3,5 miljoen euro) in de uitbreiding, geld dat dus een nutteloze investering wordt als het stadion wordt afgebroken. 

Volgens de club ging niet zij maar de stad in de fout, gezien die de bouwvergunning afleverde. Die vergunning werd trouwens nog eens bekrachtigd door de provincie. Daarom wil de club een vergoeding voor de geleden schade.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties