Zit VÃ¥lerenga zonder stadion?

Nils Vanbellingen
| 0 reacties
Zit VÃ¥lerenga zonder stadion?
Foto: © SC

VÃ¥lerenga IF, de ploeg van David Brocken, zit volgens de Noorse pers met een probleem: Ullevaal, het stadion van de Noorse vice-kampioen, zou tot maart volgend jaar gesloten worden. Dit zou betekenen dat VÃ¥lerenga de rest van zijn thuiswedstrijden in de eerste groepsfase van de Royal League elders zou moeten afwerken.

Volgens de Noorse krant Dagsavisen gaf Kjell Borgersen, bestuurslid van het Ullevaal-stadion, de extreme Noorse wintertemperatuur als hoofdreden: "De grasmat kan geen verdere activiteiten meer verdragen. Bovendien mag men niet vergeten dat dit stadion niet dezelfde warmtecapaciteit heeft als pakweg het Lerkendal-stadion van Rosenborg. Ullevaal is niet gebouwd voor wintersport", citeert de krant Borgersen.

Indien het stadion daadwerkelijk gesloten zou worden, betekent dit dat Vålerenga moet uitwijken voor zijn komende thuiswedstrijden in de Royal League, het Scandinavische wintertornooi. Hoewel ze bij de ploeg uit Oslo nog geen officieel bericht vanuit Ullevaal ontvangen hebben, werd er toch al nagedacht over alternatieven voor de volgende thuiswedstrijd tegen Djurgårdens, voorzien op 2 december: "De wedstrijd zou eventueel in de Vallhall-arena gespeeld kunnen worden", aldus Lars Stensby, organisatieleider bij Vålerenga. Vallhall beschikt over een indoor-voetbalveld dat voldoet aan de geschikte afmetingen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties