Duitsland - België 4-0

Steurbaut Kersten
| 0 reacties
Duitsland - België   4-0
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Na Anderlecht, Club Brugge en Standard verloor ook AA Gent zijn wedstrijd tegen een Duitse ploeg.  De Buffalo's moesten in eigen huis het onderspit delven tegen Alemania Aachen, dat in de UEFA Cup doorstootte naar de 1/16de finales. 

Voor deze oefenpartij gaf Leekens de kans aan enkele nieuwkomers: Damir Mirvic en Ingvar Hakanson namen respectievelijk plaats op de rechts- en linksback positie.  Davy De Beule  startte centraal op het middenveld.

In een aangename wedstrijd zorgde Gent met Mattijs voor het eerste gevaar, maar het was Pinto die na een half uur aan de andere kant de score opende met een prachtig doelpunt.  Gent ging in de tegenaanval, maar Cooreman stuitte op doelman Straub.  Mamouni en  De Brul zagen hun mogelijkheden over en naast het doel gaan.  

Tijdens de rust werden Mamouni (geblesseerd) en De Brul vervangen door Verschuere en nieuwkomer Smoje.  Die laatste zag zijn kopwal al weer door Straub geweerd.  Aachen toonde zich efficiënter dan de thuisploeg en Schlaudrauf verdubbelde de voorsprong van de bezoekers.

Smoje kon nog milderen voor de Oost-Vlamingen en zorgde met een kopbal op vrije trap van Boussoufa voor de oververdiende treffer.  De Buffalo's toonden inzet, maar lieten te veel kansen liggen om aanspraak te maken op een overwinning.  Al bij al mogen ze in het Ottenstadion toch tevreden zijn.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties