Germinal Beerschot klopt Gençlerbirligi

Anthony Van der Planken

Germinal Beerschot heeft ook haar tweede oefenwedstrijd in evenveel dagen tot een goed einde gebracht. De Ratten wonnen knap van Gençlerbirligi, de ploeg van landgenoot Filip Daems. Het werd 1-0.

De wedstrijd kende een goed begin. Beide ploegen gingen er voor. Al na 3 minuten was
Kris Dewree aan schot, maar zijn inzet vloog vlak naast. Zes minuten later was Gençler ook dicht bij een doelpunt, maar Luciano pakte uit met een knappe redding. In de twintigste minuut leek Lima namens Germinal Beerschot te scoren, ware het niet dat de plaatselijke scheidsrechter een onbestaande duwfout gezien had. De Braziliaan was na die afgekeurde goal nog enkele keren dicht bij een doelpunt, maar het bleef 0-0.

Ook de tweede helft was bitsig. Opnieuw waren er kansjes voor beide partijen, maar het was uiteindelijk Germinal Beerschot dat de score opende. Via
Dembele werd het 1-0. Gençlerbirligi probeerde daarna nog wel, maar de Ratten hielden de rangen goed gesloten.