Jerko Tipuric nieuwe hoofdtrainer Wevelgem

Steven Bologne
| 0 reacties
Jerko Tipuric nieuwe hoofdtrainer Wevelgem
Foto: © SC

Jerko Tipuric wordt de nieuwe hoofdtrainer van KSK Wevelgem City, in onderling overleg met Claude Verspaille werd besloten om een einde te stellen aan de samenwerking tussen beide partijen. Een moeilijke beslissing die het bestuur genomen heeft na de tegenvallende resultaten van Wevelgem dit seizoen, Wevelgem acteert onder de verwachtingen en het bestuur van Wevelgem wil kost wat kost in derde afdeling blijven en voelde dat er iets moest gebeuren om het tij te doen keren.

Daarmee scheiden de wegen van Wevelgem met trainer Claude Verspaille en zijn hulptrainer Yves Coussens. Van zijn opvolger Jerko Tipuric wordt verwacht dat hij dit Wevelgem in derde kan houden, hij tekende een contract tot eind dit seizoen met een optie voor volgend seizoen. Frank Neve wordt de nieuwe hulptrainer, hij neemt de plaats in van Yves Coussens. Frank Neve was tot gisteren trainer van de Uefa junioren van Wevelgem en deed al scoutingswerk voor de club.

Jerko Tipuric is in het bezit van pro licentie diploma en kan al terugblikken op mooi gevulde trainerscarrière. In het jaar 1989 kwam Tipuric naar België om te voetballen bij Cerle Brugge waar hij vier jaar verbleef om zijn voetbalcarrière af te sluiten bij Beerschot.  Zijn actieve trainerscarrière begon bij datzelfde Cercle Brugge  waar hij twee en half jaar verbleef en er de finale speelde van de Beker van België. Nadien was hij vervolgens trainer van Waregem(zes maand), twee jaar KSV Roeselare en Cercle Oedelem en het ter ziele gegane Racing Harelbeke om nadien terug twee jaar trainer te zijn van Cercle Brugge waar hij de promotie afdwong naar de eerste klasse. Dit seizoen was hij trainer van Royal Antwerp FC maar werd een aantal weken geleden bedankt voor bewezen diensten. Lang heeft het dus niet geduurd voor de in Brugge wonende trainer om opnieuw actief te zijn in eigen provincie. Bij Wevelgem vindt hij een aantal spelers terug met wie hij nog samenwerkte als trainer, Fabrice Staelens, Dieter Dever, Tomas Madou, Bjorn Vandaele en Bruno Verhaeghe.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e amateurliga A

Nieuwste reacties