Speeldag: Speeldag 25
Stadion: Edmond Machtensstadion
Brussels wint felbevochten degradatietopper
Filip Van der Elst

Na een zeer geladen wedstrijd klopte FC Brussels het Henegouwse RAEC Mons met 2-1. De match kon alle kanten uit, en beide ploegen kregen een hoop kansen, maar uiteindelijk trokken de hoofdstedelingen aan het langste eind.

Bergen startte fel, en al na 7 minuten leverde dat ook een doelpunt op: Datti schoot op Izgi, en was op tijd om zelf de rebound binnen te knallen. De bezoekers stonden zo al vroeg in de match verdiend op voorsprong.
Brussels vond geen reactie op het verzorgde voetbal van Bergen, dat zelf verzuimde om de score op te drijven: Datti schoot eerst hoog over, maar daarna slaagde hij erin om in een leeg goal in het zijnet te trappen.
Maar het bleef 0-1, en Brussels profiteerde: een inworp van Emeran werd verlengd, Willockx kon de bal niet klemmen, en Sels trapte de bal binnen. De Bergense doelman was furieus: hij vond dat hij gehinderd werd door De Camargo. Maar amper een minuutje later stond het opeens 2-1: Culek trapte een doorgekopte vrije trap voorbij Willockx. Alsof dat allemaal nog niet genoeg was, maakte Goussé even later voor de neus van Gumienny een slagbeweging naar Theunis. De ex-Beveren-en-Gent - speler ging met de nodige zin voor overacting tegen de grond, en Gumienny trok onmiddellijk rood. Brussels was nog twee keer gevaarlijk vanop hoekschop (een keer moest een kopbal zelfs van de lijn gekeerd worden), maar we gingen rusten met 2-1, waar Bergen-trainer Jos Daerden absoluut niet tevreden was: hij was zo kwaad op Gumienny, dat deze hem zelfs naar de tribune verwees.

In de tweede helft regende het kansen langs beide kanten. Eerst ging Izgi klungelen: hij gaf de bal cadeau Njock, die de bal op de lat lobte. Nadien waren de betere kansen weer voor Brussels. Willockx moest twee pogingen van Werry Sels redden, en even later trapte de in de winterstop van Lierse overgekomen middenvelder zelfs op de binnenkant van de paal. Nadien maakte Izgi zijn eerdere fouten goed, door twee maal gepast tussen te komen en Bergen van de 2-2 te houden. Bergen claimde nog een (lichte) penalty, maar Gumienny ging er niet op in. Op de counter verzuimde De Camargo dan nog van de klus helemaal af te maken, waardoor het gewoon bij 2-1 bleef. Brussels doet nu een gouden zaak, en komt weer 16e te staan. De rode lantaarn geeft het nu door aan Bergen.